Posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević: Vazdušaste, mekane i ukusne
10.04.2025 11:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages
Posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević brzo se spremaju a ukus je fantastičan
Ukoliko se pridržavate uskršnjeg posta, možda vam je je ponestalo ideja šta da spremite.posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević koje su hrskave i ukusne, a odličan su izbor i za doručak i za večeru. Neće vam biti potrebno mnogo vremena, a ukućani će biti oduševljeni.
Pročitajte Ljiljana Blagojević se javno obratila suprugu, 40 godina provela je kraj njega: Siniša, hvala ti!
Sastojci
- 500 ml mlake vode
- kocka kvasca
- 2 kašike šećera
- brašno po potrebi
- 200 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 200 g margarina
- susam po potrebi

Priprema
U mlakoj vodi rastopiti kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna, pa ostaviti da nadođe. U posudu za mešanje sipati oko 400 g brašna, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesit testo, postepeno dodajući brašno da bude meko. Testo odmah podeliti na šest loptica i svaku rastanjiti da bude veličine tanjira. Slagati po dve kore i mazati margarinom, a treću ne mazati. Razvući koru i praviti kiflice, ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastaju jedan sat. Pre pečenja premazati ih vodom i uljem i posuti susamom, p apeći dok ne porumene.
Komentari. (0)