Proizvedena nova vrsta omiljene poslastice: Dame, da li ste spremne za roze čokoladu?
14.09.2017 10:18
Nova čokolada ima voćni, pomalo gorak ukus. Švajcarska kompanija Beri Kaleba radila je 13 godina na razvoju novog slatkiša
Naučnici su proizveli novu, četvrtu vrstu čokolade koja je roze boje.
#Breaking: White, milk & dark chocolate - and today, the world is introduced to #RubyChocolate: https://t.co/gePxV9nePH #Innovation pic.twitter.com/ihzG5dIXh7
— Barry Callebaut (@BCgroupnews) September 5, 2017
Ova čokolada nije nastala dodavanjem veštačke boje, već je napravljena iz vrste kakaa koje ima roze pigment.
Nova čokolada ima voćni, pomalo gorak ukus. Švajcarska kompanija Beri Kaleba radila je 13 godina na razvoju novog slatkiša.
This is the #rubychocolate that everyone is on about. Taste is like white choc w/ berry fruits - but all from bean... pic.twitter.com/NqGs90Lmda
— Andrew Baker (@ccAndrewBaker) September 5, 2017
Roze čokolada predstavljena je na svečanosti u Šangaju početkom meseca, ali za sada nije dostupna javnosti. Prodaje se na veliko proizvođačima širom sveta, pa bi ipak trebalo da se ipak uskoro pojavi u prodaji.
Sastav roze čokolade i dalje je tajna.
Raising The Bar: Food Scientists Have Discovered New Chocolate, & OMG It’s Pink! : https://t.co/maBeYgggAx#RubyChocolate pic.twitter.com/cbTVS7SpI2
— Vh1 India (@Vh1India) September 11, 2017