Budite ekonomični i kreativni: Kako iskoristiti praznične ostatke hrane
09.01.2018 14:21
Zvuči neverovatno, ali 34.000 tona hrane baci se nakon Božića samo u Velikoj Britaniji. Baci se i moče u količini dovoljnoj da napuni dva olimpijska bazena. Pomnožite taj broj sa brojem dobrostojećih zemalja i dobili ste ogromnu količinu bačene hrane. Da ne biste doprineli neslavnoj statistici, budite kreativni i od prazničnih ostataka napravite potpuno novo jelo.
Moćne crvene bobice: Nar kao simbol zdravlja, plodnosti i večnog života
Povrće možete da ispasirate, dodate mu sirće, jogurt, začine i poslužite kao umak za krekere. Druga opcija je da od povrća napravite fritatu, treća da mu dodate sir i napravite sos za špagete.
Ne posežite odmah za lekovima: Pet zdravih i jednostavnih načina da se rešite umora
Suhomesnate proizvode takođe možete zalediti, dok će sir u zamrzivaču sačuvati ukus i narednih šest meseci. Od bajatog hleba napravite tople sendviče ili ih isecite, propržite na malo ulja i dobićete krutone za čorbu ili salatu. Ostatke voća stavite u blender, dodajte koštunjavo voće, semenke, jogurt ili mleko i imaćete savršen smuti za doručak.