Nega kože

Koristite ih za kuvanje, ali su korisnija za negu: Ova tri plemenita ulja su melem za kožu

Autor:

09.09.2024 17:40

Foto: Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Ulja za kožu koja usporavaju starenje i čine kožu blistavom



Ako tražite prirodan način da obogatite ishranu i pospešite zdravlje kože, onda su ulja pravo rešenje. Ova tri ulja za kožu doprineće vašem opštem blagostanju.

Telo će vam biti zahvalno kada u redovnu negu uključite ulja za kožu i iskoristite prednosti njihovih plemenitih sastojaka.  

Freepik/freepik

 

Savršena za pripremu hrane, ulja su višenamenski proizvod sa kojim možete steći i zadržati zdrav, lep i blistav ten.

Maslinovo ulje - usporava starenje kože

Verovatno već koristite maslinovo ulje u kuhinji, ali znate li koliko je ono dragoceno za kožu? Bogato je antioksidantima, vitaminima A i E, što pomaže regeneraciji ćelija, usporava starenje i dubinski hidrira kožu. 

Pročitajte Bolje sprečiti nego lečiti, moćni saveznici u borbi protiv preranog starenja kože

U ishrani ga možete koristiti za prelijevanje salata ili kuvanje, dok je u nezi kože odlično kao prirodna krema ili maska za kosu. Neka vaša koža i telo uživaju u ovom plemenitom ulju.

Kokosovo ulje - bogato antibakterijskim svojstvima

Kokosovo ulje je pravi hit kada je reč o prirodnoj nezi i lepoti. Zahvaljujući antibakterijskim i hidratantnim svojstvima, idealno je za suvu kožu i kosu kojoj je potrebna dodatna nega.

Koristi se i u ishrani kao zdrava zamena za klasična ulja, jer podnosi visoke temperature, a bogato je masnim kiselinama koje pomažu u održavanju energije i zdravlja. 

Freepik/freepik

 

Koristite ga kao masku za kosu, ulje za telo, ali i kao tajni sastojak u vašim omiljenim jelima.

Bademovo ulje - idealno za osetljivu kožu 

Bademovo ulje, bogato vitaminom E, idealno je za negu suve i osetljive kože. Njegova hranljiva svojstva dubinski hidriraju, umiruju iritacije i smanjuju crvenilo. 

Takođe, možete ga koristiti u ishrani – dodajte ga u smuti ili prelijte preko salate kako biste uneli dozu zdravih masti koje blagotvorno deluju na celo telo. 

Pročitajte Koje ulje odgovara vašem tipu kose, a koje ne smete koristiti?

Bademovo ulje je i odličan saveznik protiv starenja, pa je neizostavan deo rutine za blistavu kožu.

Uključite ova tri višenamenska ulja u svoju svakodnevicu – vaša koža, kosa i telo će vam biti zahvalni! Ulja za kožu nanosite nakon tuširanja, dok je telo vlažno. Ulja za negu lica nanosite pipetom na regiju koju želite da tretirate i masirajućim pokretima prstiju utrljajte u kožu.

Komentari. (0)

Loading