Zdrava ishrana

Transformacija koja ostavlja bez daha: Uz pomoć ovog režima Paulina Manov je smršala čak 30 kilograma

Autor:

17.09.2024 10:40

Foto: Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Podatak da je Paulina Manov smršala 30 kilograma ne prestaje da impresionira mnoge



Široj publici poznata po ulozi u filmu "Toma", Paulina Manov Đurđević (49) ne prestaje da fascinira publiku – ne samo svojim talentom, već i impresivnom transformacijom. 

Naime, glumica je uspela u, za mnoge žene, nemogućoj misiji – da izgubi trideset kilograma. Paulina Manov smršala je bez rigoroznih dijeta i izgladnjivanja, ali se strogo pridržavala posebnog režima ishrane

Aleksandar Kujučev

 

Naravno, redovna fizička aktivnost bila je ključni faktor u postizanju i održanju izuzetnih rezultata.

Brojne transformacije na daskama koje život znače su ono u čemu se Paulina odavno pokazala izvrsnom. Ali telesna transformacija koju je glumica maestralno izvela uverava nas da posvećenost i rad uvek dovedu do odličnih rezultata.

Pročitajte: Paulina Manov se zbog ovoga odlučila na veliku promenu

Evo kako izgleda Paulinin petodnevni plan ishrane. Napominjemo, pre nego što se odlučite za dijetu, posavetujte se sa nutricionistom.

1. dan

Doručak: ovsene pahuljice sa voćnim sokom  

Ručak: grilovano povrće i pire od karfiola  
Za grilovano povrće - 100 g pečuraka, 100 g tikvica, 100 g šargarepe, 2 kašičice ulja za pire od karfiola, 3 šolje cvetova karfiola, 20 g luka, 1 kašičica ulja. Izgrilujte pečurke, tikvice i šargarepu sa 2 kašičice ulja.
Za pire od karfiola - kuvajte karfiol dok ne omekša, pa ga izblendirajte. Propržite ili dinstajte luk na ulju (možete i bez ulja), zatim dodajte karfiol i pržite još 3 do 5 minuta. Umesto prženja, možete dinstati karfiol u vodi.

Večera: kinoa s povrćem  

Shutterstock

 

2. dan

Doručak: smuti od spanaća, kivija i čia-semenki  
Za smuti - šolja bademovog mleka, šolja spanaća, ¼ banane (zaleđene), ½ kivija, ¼ jabuke, sok od polovine limuna, ½ kašike čia-semenki, 1 mera proteinskog praha. Izblendirajte sve sastojke i ostavite smuti da odstoji 20 minuta.

Pročitajte: Samo je oči odaju: Verovali ili ne ovako je Paulina Manov izgledala u mladosti

Ručak: supa sa sočivom i slatkim krompirom  
Za supu - 200 g slatkog krompira, 1 crveni luk, veza celera, oko 150 g brokolija, čen belog luka, 50 g pasulja, konzerva sočiva, konzerva (400 g) paradajz-pirea, 4 šolje vode, kašika maslinovog ulja (može i bez ulja), 2 kašike suvog začina, biber. Iseckajte povrće i stavite u šerpu sa vodom. Dodajte maslinovo ulje ako želite. Prelijte paradajz-pireom i kuvajte 20 minuta.

Večera: šarena salata 
Za salatu - 50 g miksa rukole, spanaća i zelene salate, 100 g paradajza, 100 g paprike, 80 g avokada, 40 g maslina, ½ konzerve kuvanog crnog pasulja, sok od limuna. Promešajte sve sastojke i prelijte sokom od limuna. 

3. dan

Doručak: kaša od amaranta sa jabukama i kruškama  
Za kašu - ¼ šolje amaranta, ½ šolje bademovog mleka, šolja vode, ¼ šolje iseckanih zelenih jabuka, ¼ šolje iseckanih krušaka, kašičica cimeta, prstohvat muskatnog oraščića. Sipajte sve sastojke u činiju i dobro promešajte.

Shutterstock

 

Ručak: grčka salata i galete od pirinča
Za grčku salatu - 2 šolje iseckane zelene salate, ½ šolje kuvanih leblebija (konzerva), 100 g paprike, 100 g paradajza, 100 g krastavca, 20 g maslina, 30 g fete, sveža nana (opciono); za dresing - 15 ml svežeg soka od limuna, beli luk u prahu (po želji), biber. Iseckajte povrće, pomešajte sa feta-sirom i svežom nanom, ako ih koristite. Prelijte dresingom.   

Večera: pljeskavice od spanaća i kinoe  
Za pljeskavice - 1¼ šolje skuvane kinoe, 40 g pahuljica, 2 jaja, 100 g ovčjeg feta sira (ili biljnog sira), 50 g svežeg spanaća, himalajska so i biber. Iseckajte jaja, sir i spanać, pomešajte sa ostalim sastojcima, začinite po ukusu i oblikujte pljeskavice.

4. dan

Doručak: smuti od jabuke i banane  
Za smuti - šolja soka od jabuke, ½ banane, 1 kivi, 10 jagoda. Ubacite sve sastojke u blender i izmešajte.

Ručak: kinoa sa brokolijem  
Za kinou sa brokolijem - kašika soja-sosa, kašika pirinčanog sirćeta, ½ kašike gustina, ½ čena belog luka (po želji), ¼ kašičice đumbira, 2 kašike ulja, 2 šolje brokolija (komadići), ½ kašičice susama, 15 g pečenog kikirikija, ½ šolje kuvanog pirinča. Pržite brokoli na ulju, dodajte soja-sos, sirće, gustin, beli luk i đumbir. Posolite i dodajte susam i kikiriki.

Večera: pločice sa humusom i paprikom  
Za pločice - 30 g proteinskih pločica, 20 g humusa, 120 g crvene paprike, ¼ crvenog luka. Izgrilujte crvenu papriku i crveni luk, pa ih pomešajte sa humusom i poslužite na pločicama.

Pročitajte: O ovome nismo ništa znali - do sada neviđene fotografije glumca

5. dan
Doručak: smuti od badema i kokosa  
Za smuti - 1 mera proteina sa ukusom čokolade, ½ kašike nezaslađenih kokosovih ljuspica, ½ šolje bademovog mleka, ½ kašike mlevenog badema, ½ šolje vode. Sjedinite sve sastojke u blenderu i izmešajte.

Ručak: salata “Duga”  
Za salatu - 1 šargarepa, 1 krastavac, šolja crvenog kupusa, ½ praziluka, šolja zelene salate, 10 g semenki bundeve, ½ kašike čili-sosa, ½ kašike limunovog soka, komad izrendanog đumbira. Iseckajte povrće, pomešajte u činiji i prelijte limunovim sokom i čili-sosom.

Večera: slana ovsena kaša  
Za kašu - 30 g ovsenih pahuljica, 150 g pečuraka, crni luk, beli luk (po želji), 1½ kašika ulja, 3 kašike parmezana, biber. Ovsene pahuljice prelijte vodom i kuvajte dok ne omeknu. Pomešajte sa proprženim pečurkama i lukom.

Pročitajte: Ovo je prava istina o najpotresnijoj sceni iz “Tome”, pesma "Za Ljiljanu" posvećena je njoj

Podsećamo, iako o njenom privatnom životu znamo malo, poznato je da je udata za dramaturga Vladimira Đurđevića i majka je dvoje dece, sina Rastka i ćerke Mine. Upravo nakon rođenja prvog deteta Paulina se odlučila na promenu životnih navika i u emisiji "VIP dijeta" otkrila je kako je postigla neverovatne rezultate.

Nakon prestanka dojenja, glumica je započela dijetu baziranu na konzumaciji barenog povrća, obroka bez soli i ulja, ovsenih pahuljica, voća i kikirikija. Potpuno je izbacila mlečne proizvode i meso, pridržavajući se ovog režima prva tri meseca, tokom kojih je izgubila devet kilograma.

Nakon toga postepeno je u ishranu vratila meso, ali mlečne proizvode je nastavila da izbegava, što joj je omogućilo da u naredne dve godine izgubi ukupno 30 kilograma!

Komentari. (0)

Loading