Zdrav život

Pravilna kombinacija namirnica višestruko doprinosi vašem zdravlju, a topi i kilograme

Autor:

04.10.2024 09:30

Foto: Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Da li ste se zapitali kako ishranom poboljšati zdravlje



Uvek smo u potrazi za novim načinima i rešenjima kako ishranom poboljšati zdravlje, a da se nijednog trenutka ne zapitamo da li je kombinacija namirnica koje unosimo blagotvorna po naše zdravlje.

Pravilno uparivanje namirnica nudi odgovor na pitanje kako ishranom poboljšati zdravlje i unaprediti kvalitet života. Nutricionisti naglašavaju da pravilna kombinacija namirnica umnogome doprinosi zdravlju i jačanju organizma, a pored toga uspešno pomaže i kod skidanja viška kilograma.

Freepik/master1305

 

Limun i zeleni čaj  - Dodavanje limuna u zeleni čaj može drastično povećati apsorpciju antioksidanasa. Katehini iz čaja su poznati kao borci protiv slobodnih radikala, a vitamin C iz limuna pojačava njihovo dejstvo.

Limun i salata - Salata prelivena limunovim sokom postaje bogata izvorom gvožđa. Vitamin C iz limuna pospešuje apsorpciju gvožđa iz zelenog povrća, što je idealno za one koji se bore protiv anemije.

Pročitajte Dijeta Sanje Kužet skida 18 kilograma, u pekaru više nećete ući

Paradajz i maslinovo ulje - Likopen iz paradajza, moćan antioksidans, bolje se apsorbuje u prisustvu zdravih masti iz maslinovog ulja, što doprinosi smanjenju upala i očuvanju zdravlja srca.

Avokado i šargarepa - Zdrave masti iz avokada pomažu apsorpciju beta-karotena iz šargarepe, koji se pretvara u vitamin A, neophodan za zdravlje očiju i kože.

Leblebija i susam - Ove dve namirnice, koje čine osnovu humusa, zajedno pružaju sve esencijalne aminokiseline, što ih čini savršenim izvorom proteina za regeneraciju mišića i tkiva.

Pročitajte Trend savremenog doba koji će nas uništiti - da li su nam zaista potrebna tri obroka dnevno

Bademi i jogurt - Kombinacija vitamina E iz badema i zdravih masti iz jogurta omogućava bolju apsorpciju ovog važnog antioksidansa, koji štiti ćelije od oštećenja.

Jagode i heljdine pahuljice - Vitamin C iz jagoda pospešuje apsorpciju gvožđa iz heljdinih pahuljica, što pomaže u održavanju optimalnog nivoa ovog minerala u organizmu.

Freepik/freepik

 

Spanać i avokado - Zdrave masti iz avokada omogućavaju bolju apsorpciju vitamina A, D, E i K iz spanaća, čineći ovu kombinaciju izvanrednom za zdravlje očiju, kože i kostiju.

Pročitajte Mirjana Karanović ovo je izbacila iz ishrane i u 68. godini ima telo zategnuto kao struna

Ovako kombinovane namirnice jednostavnostavan su odgovor na pitanje kako ishranom poboljšati zdravlje, jer ovako maksimalno možete iskoristiti hranljive materije i značajno unaprediti vaše zdravlje.

Komentari. (0)

Loading