Zdrav život

Jede je uz svaki obrok: Zbog ove namirnice Viktorija Bekam u petoj deceniji izgleda 20 godina mlađe

Autor:

05.10.2024 08:45

Foto: Photo by Dimitrios Kambouris Getty Images

Foto: Photo by Dimitrios Kambouris Getty Images

Režim ishrane Viktorije Bekam podrazumeva svakodnevni unos ove namirnice



Viktorija Bekam je poznata po svojoj dugogodišnjoj disciplini kada je reč o ishrani, a njena rutina uključuje jednu namirnicu koju jede 3-4 puta dnevno. Uprkos brojnim promenama u modnim stilovima, frizurama i stilu šminkanja, njena figura ostala je gotovo nepromenjena već decenijama, čak i nakon četiri trudnoće.

Ono što se posebno ističe kada je u pitanju režim ishrane Viktorije Bekam je avokado, voćka bogata zdravim mastima, vitaminima i antioksidansima, za koju Viktorija tvrdi da je zaslužna za njenu blistavu kožu.

Neilson Barnard / Getty Images

 
 

Viktorija je još 2019. godine istakla da avokado svakodnevno jede, uz svaki obrok, a upravo ova navika pomaže joj da održi savršenu liniju.

Avokado je jedan od najzdravijih izvora masti, sadrži mnogo vlakana, ali malo šećera, što ga čini idealnim za sve koji žele da izgube kilograme i održe stabilan nivo energije. 

Pročitajte Ovu namirnicu Viktorija Bekam koristi za mršavljenje, košta 150 dinara, a daje vidljive rezultate

Osim toga, bogat je vitaminima K, C, B5 i B6, folatima i kalijumom, a istraživanja pokazuju da blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem i pomaže u apsorpciji hranljivih materija iz drugih namirnica.

Ako želite da se osećate i izgledate poput Viktorije Bekam, možda je vreme da avokado postane stalni deo vašeg jelovnika – kako uz slane, tako i uz slatke obroke!

Avokado je omiljen širom sveta zbog svog kremastog, glatkog mesa i bogatstva hranljivim materijama. Njegov blag ukus čini ga savršenim dodatkom različitim jelima – od salata do smutija, a hranljivi sastojci koje sadrži predstavljaju pravo blago za organizam.

 

 

U prosečnoj porciji avokada od oko 200 grama, nalazi se čak 322 kalorije, uz visok sadržaj zdravih masti – 30 grama. S obzirom na to, nije ni čudo što režim ishrane Viktorije Bekam zahteva redovan unos avokada.

Iako je bogat mastima, avokado sadrži i 4 grama proteina, što ga čini odličnim izvorom energije. Pored toga, u ovoj količini avokada pronaći ćete 17 grama ugljenih hidrata, ali ono što ga posebno izdvaja jeste visok udeo biljnih vlakana – 14 grama, koja pomažu u održavanju sitosti i podstiču probavu.

Freepik/freepik

 

Avokado je takođe prava vitaminska bomba. Sadrži 22% preporučenog dnevnog unosa vitamina C, koji je neophodan za jačanje imunog sistema, kao i 28% preporučenog unosa vitamina E, snažnog antioksidansa koji štiti ćelije.

Pored toga, bogat je vitaminom K (35% preporučenog dnevnog unosa), koji je ključan za zdrave kosti i koagulaciju krvi, kao i vitaminom B5 (56% preporučenog dnevnog unosa), važnim za održavanje metabolizma na optimalnom nivou.

Pročitajte Nije mogla da zaustavi suze na pomen Dejvidove prevare - Viktorija Bekam posle 20 godina progovorila o suprugovom neverstvu

Ovaj nutritivno bogat plod idealan je izbor za svakoga ko želi da svojoj ishrani doda zdravu, prirodnu namirnicu koja nudi brojne benefite za telo i zdravlje. Režim ishrane Viktorije Bekam pokazao se vrlo učinkovitim ako je suditi prema tome kako Posh Spice izgleda u petoj deceniji života.

Komentari. (0)

Loading