Saveti za zdrav život

Stomak je naš drugi mozak: Oslušnite signale svoje intuicije i sačuvajte ili pospešite zdravlje

Autor:

14.10.2024 09:20

Foto: Freepik/freepik

Foto: Freepik/freepik

Stomak ili drugi mozak je odgovoran za naše raspoloženje



Stomak se često naziva našim drugim mozgom jer igra ključnu ulogu u povezivanju tela i uma, ne samo kroz fiziološke procese već i emocionalne reakcije. 

Dok mozak upravlja našim intelektualnim funkcijama, stomak ili drugi mozak deluje kao emocionalni navigacijski sistem, osluškujući i odgovarajući na različite stimulanse iz okoline

Freepik/freepik

 

Hrana koju jedemo, režim po kom se hranimo i kakvom smo emotivnom stanju, sve to utiče na naš digestivni sistem, a samim tim i na celokupno blagostanje.

Toksini iz hrane, stresa ili loših navika mogu biti ključni okidači za narušavanje ravnoteže našeg digestivnog trakta. 

Pročitajte Njeno veličanstvo jabuka i 10 razloga da odmah zagrizete ovo rajsko voće

Kada unosimo hranu koja našem telu ne prija ili smo izloženi prevelikoj količini stresa, telo počinje da šalje signale u vidu probavnih smetnji, umora ili čak loše kontrolisanih emocionalnih reakcija.

Ovi simptomi su način na koji nam stomak ili drugi mozak pokušava reći da je došlo do neravnoteže i da je potrebno nešto promeniti.

Freepik/freepik

 

U tom kontekstu, test intolerancije na hranu može biti od velikog značaja. Ova vrsta test u velikoj meri pomaže da otkrijemo koje namirnice izazivaju negativne reakcije u našem organizmu, čime doprinosimo boljoj digestivnoj funkciji i opštem zdravlju. 

Kada znamo koje namirnice treba izbegavati, lakše uspostavljamo balans i podržavamo naš "emocionalni mozak" u stomaku da pravilno funkcioniše.

Savremene kvantne metode dodatno pomažu u održavanju tog balansa. Korišćenjem ovih metoda možemo preciznije identifikovati suptilne energetske poremećaje u telu i na vreme ih korigovati.

Freepik/freepik

 

To omogućava da osluškujemo signale svog tela, predupredimo potencijalne probleme i održimo kako fizičku tako i emotivnu harmoniju.

Naš stomak i creva su neizostavni deo celokupnog zdravstvenog sistema, ne samo u pogledu varenja hrane već i u regulaciji emocija.

Pročitajte Tumor je bio veliki, Zinaida Dedakin imala je zakazanu operaciju, a onda se desilo čudo

Slušajući stomak ili drugi moak i pružajući mu ono što mu je potrebno, možemo postići balans koji će nas sigurnim putem dovesti do boljeg fizičkog i mentalnog zdravlja.

Komentari. (0)

Loading