Kristijano Ronaldo
Uživao bi na Balkanu: Ronaldovo omiljeno jelo isključivo sprema Srbin u najboljem restoranu u Portugaliji
05.04.2023 17:00
Verovali ili ne legendarni fudbaler Kristijano Ronaldo obožava da jede jelo koje nema ko sa naših prostora ne obožava
Jeste jedan od najboljih i najskupljih fudbalera sveta, ali kada je hrana u pitanju, Kristijano Ronaldo kvalitet stavlja ispred svega.
Probao je raznu hranu širom planete, ali verovali ili ne, omiljeno jelo Kristijana Ronalda je ni manje ni više nego burek!
Ljubomir Stanišić šef i vlasnik restorana „100 Maneiras“ u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji služe u svom restoranu.
Iako bi ga mi ovde nazvali zeljanicom, svetski poznatom fudbaleru Kristijanu Ronaldu je to omiljeno jelo kad god poseti “100 Maneiras”.
Pročitajte Neočekivano - Kristijano Ronaldo rekao kraj, papiri su potpisani
Sastojci za burek od osam kora (za četiri osobe)
ZA BUREK
* 8 kora
* 160 g spanaća bez stabljike
* 1 jaje
* 280 g svežeg kozjeg sira
* 12 g feta sira
* 65 g grčkog jogurta
* 20 g rastopljenog nezaslađenog putera
* 15 ml pročišćenog putera (dehidrirani puter kojem se povećava masnoća i na 100%)
* so i biber
ZA SOS
Pripema omiljenog jela Kristijana Ronalda
1 KORAK Izgnječite sireve i pomešajte sa jogurtom, rastopljenim puterom, umućenim jajetom i pročišćenim puterom.
Začinite solju i biberom i ostavite na stranu.
2 KORAK Za svaki burek premažite 2 kore pročišćenim puterom.
Napravite horizontalni silazni rez, okrenite gornji deo za 90° i stavite na desnu stranu donjih listova preklapanjem dva gornja lista 10 cm preko donjih listova.
3 KORAK Podelite spanać na četiri dela i rasporedite na horizontalnu liniju preko testa.
Pomoću dve viljuške pospite mešavinu sira i jaja preko spanaća.
4 KORAK Započnite rolanje na jednom kraju, vrlo lagano dok ne dobijete dugačku rolnu. Zatim urolajte da dobijete četiri “puža”.
Budite oprezni jer se testo lako cepa i obratite pažnju da dobro zatvorite burek da nadev ne iscuri.
5 KORAK Zagrejte rernu na 200°, i sa malo otopljenog putera lagano protrljati testo.
Pecite burek dok ne postane hrskav i zlatno-žut.
6 KORAK Izmešajte sve sastojke za sos i uz svaki burek poslužite obilnu kašiku sosa.
Komentari. (0)