Kristijano Ronaldo

Uživao bi na Balkanu: Ronaldovo omiljeno jelo isključivo sprema Srbin u najboljem restoranu u Portugaliji

Autor:

05.04.2023 17:00

Foto: Photo by CR7 Underwear via Getty Images

Foto: Photo by CR7 Underwear via Getty Images

Verovali ili ne legendarni fudbaler Kristijano Ronaldo obožava da jede jelo koje nema ko sa naših prostora ne obožava



Jeste jedan od najboljih i najskupljih fudbalera sveta, ali kada je hrana u pitanju, Kristijano Ronaldo kvalitet stavlja ispred svega. 

Probao je raznu hranu širom planete, ali verovali ili ne, omiljeno jelo Kristijana Ronalda je ni manje ni više nego burek! 

Ljubomir Stanišić šef i vlasnik restorana „100 Maneiras“ u Lisabonu, je za čitaoce magazina Cafe Bar & Restoran podelio recept za burek koji služe u svom restoranu.

Iako bi ga mi ovde nazvali zeljanicom, svetski poznatom fudbaleru Kristijanu Ronaldu je to omiljeno jelo kad god poseti “100 Maneiras”.

Pročitajte Neočekivano - Kristijano Ronaldo rekao kraj, papiri su potpisani

FABRICE DEMOULIN za Cafe Bar & Restoran

 

Sastojci za burek od osam kora (za četiri osobe) 

ZA BUREK
* 8 kora
* 160 g spanaća bez stabljike
* 1 jaje
* 280 g svežeg kozjeg sira
* 12 g feta sira
* 65 g grčkog jogurta
* 20 g rastopljenog nezaslađenog putera
* 15 ml pročišćenog putera (dehidrirani puter kojem se povećava masnoća i na 100%)
* so i biber

ZA SOS

* 100 g grčkog jogurta
* 40 g kremastog sira
* 13 g limunovog soka
* 1 g vlašca, brašna i bibera

FABRICE DEMOULIN za Cafe Bar & Restoran

 

Pripema omiljenog jela Kristijana Ronalda 

1 KORAK Izgnječite sireve i pomešajte sa jogurtom, rastopljenim puterom, umućenim jajetom i pročišćenim puterom.

Začinite solju i biberom i ostavite na stranu.

2 KORAK Za svaki burek premažite 2 kore pročišćenim puterom.

Napravite horizontalni silazni rez, okrenite gornji deo za 90° i stavite na desnu stranu donjih listova preklapanjem dva gornja lista 10 cm preko donjih listova.

3 KORAK Podelite spanać na četiri dela i rasporedite na horizontalnu liniju preko testa.

Pomoću dve viljuške pospite mešavinu sira i jaja preko spanaća.

4 KORAK Započnite rolanje na jednom kraju, vrlo lagano dok ne dobijete dugačku rolnu. Zatim urolajte da dobijete četiri “puža”.

Budite oprezni jer se testo lako cepa i obratite pažnju da dobro zatvorite burek da nadev ne iscuri.

5 KORAK Zagrejte rernu na 200°, i sa malo otopljenog putera lagano protrljati testo.

Pecite burek dok ne postane hrskav i zlatno-žut.

6 KORAK Izmešajte sve sastojke za sos i uz svaki burek poslužite obilnu kašiku sosa.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading