Recept
Za nedeljni ručak, posebne prilike ili svaki dan: Pileći ražnjići iz rerne
29.06.2023 17:00
Pileći ražnjići iz rerne - recept koji morate da isprobate!
Ovako pripremljena piletina izuzetno je ukusna i nije od onih obroka koji zahtevaju posebnu pažnju i složene radnje tokom pripreme.
Sve što je potrebno jeste prethodno marinirati meso dan-dva i pobrinuti se za lagan ali efektan prilog uz ovo sočno, blago pikantno i slatkasto meso.
Prepuštamo vas fotografijama i receptu za pileće ražnjiće iz rerne, a vi ako se odlučite da pripremite ovo jelo javite utiske.
Pročitajte Knedle sa šljivama po ovom receptu morate da isprobate, provereno uspevaju
Namirnice:
500 g pilećeg filea
- Marinada -
1 kašičica smeđeg šećera
1čen belog luka
1 kašičica bibera
1 kašičica soli
1 kašičica dimljene paprike
Po ½ kašičice kurkume i đumbira
1 limun (sok)
Oko 100 ml maslinovog ulja
Pročitajte Sočan kolač, gotov za pola sata - Sve sastojke već imate kod kuće
- Humus -
Barene leblebije
Rukola
So
Sok od limuna
Tahini
Maslinovo ulje po želji
Način pripreme:
Meso začiniti sa svih strana, preliti sokom od limuna, uljem i ostaviti u frižideru 24 do 48h. Iseći na kockice, nanizati na štapiće (po volji, dodati crni luk, papriku, prokelj…), položiti u pleh obložen pek-papirom (uz to dodati i neko povrće po želji), preliti marinadom, pokriti papirom za pečenje i staviti u ugrejanu rernu na 200°C oko pola sata.
Pročitajte Ukus leta za 10 minuta - Grčki kolač, vaša nova omiljena poslastica
Zatim, skloniti papir i nastaviti pečenje dok meso fino ne porumeni. Servirati uz humus i npr. pirinač.
Sastojke za humus samleti da se dobije fina, homogena, masa (ja nisam ljubitelj totalno svilenog humusa, kao pašteta, pa ostavim malo komadića da se nađu za pod zub).
Pirinač, kao prilog, obariti i blago posoliti i imaćete savršene pileće ražnjiće iz rerne.
Komentari. (0)