Desert
Kremast i lagan, spreman za 15 minuta! Kolač sa breskvama, osvežavajuća letnja poslastica
02.07.2023 11:00
Kolač sa breskvama idealna je poslastica u vreme letnjih vrućina, obožavaćete ga!
Sezona breskvi je stigla na velika vrata, pa zašto ih onda ne iskoristiti na sve moguće načine.
Kada vam se jede nešto slatko, a nemate puno vremena, ukoliko imate breskve u kući kroz 15 minuta imaćete savršen kremasti desert.
Kremasti kolač sa breskvama jednostavan je za pripremu, a onda kada ovo voće počne da mekša, idealan je tajmig da ga iskoristite za poslasticu.
Pročitajte Sočan kolač, gotov za pola sata - Sve sastojke već imate kod kuće
Sastojci:
- 300 g keksa
- 1 kg breskvi (oguljene i bez koštica)
- 2 pudinga od vanile
- 500 ml vode
- 7 kašika šećera
- 250 ml slatkog pavlake
- 300 ml mascarponea
Kremasti kolač sa breskvama - priprema
Breskve oguliti i očistiti od koštica pa iseckati na manje komadiće. Staviti ih u posudu zajedno sa šećerom i 400 ml vode.
Pročitajte Ukus leta za 10 minuta - Grčki kolač, vaša nova omiljena poslastica
Pustiti da provri pa uz povremeno mešanje kuvati 5 minuta. Ako su vam breskve već mekane i sitno iseckane možda će biti potrebno i manje od tih 5 minuta da se raspadnu i postanu kašaste.
U raskuvane breskve dodajte puding razmućen sa preostalih 100 vode i dobro promešajte. Kuvajte 4-5 minuta dok se krema ne zgusne.
U posudu za pečenje premazanu maslacem složite na dno red keksa, odmah ih prelijte polovinom vrućeg krema sa breskvama, zatim složite preko krema drugi red keksa i opet preko njih izlijte ostatak kreme. Poravnajte i ostavite da se kolač ohladi.
Pročitajte Jedete slatkiše, a mršavite? Nutricionisti otkrili najbolju poslasticu uz koju lako gubite kilograme (foto)
Za to vreme umutite slatku pavlaku. Po potrebi dodajte par kašičica šećera u prahu ukoliko procenite da šlag nije dovoljno sladak. Tada dodajte i Mascarpone pa sve dobro sjedinite u glatku kremu, piše Stil.rs.
Belim kremom premažite prohlađeni kolač, pustite da se sve zajedno dobro ohladi pa poslužite. Prijatno!
Komentari. (0)