Recept
Po taštinom receptu: Ovako se pravi gulaš Danijele Rodić koji Veljko Ražnatović obožava (foto)
22.07.2023 10:00
Gulaš Danijele Rodić Veljko Ražnatović hvali na sva usta, recept je pred vama
Tašta Veljka Ražnatovića prava je domaćica, a specijalitete koje ona napravi svi članovi porodice obožavaju.
Ipak, gulaš Danijele Rodić posebno se dopao Cecinom sinu, pa je putem društvenih mreža pohvalio vojvođanski specijalitet koji je tešta za njega pripremila.
– Kakav, bre, restoran – poručio je uz fotografiju taštinog gulaša koji je „prste da poližeš“
Pročitajte Bez brašna, jaja i belog šećera - Iz kuhinje Ene Popov stiže sjajan recept za čokoladni kolač sa višnjama
Gulaš Danijele Rodić jednostavno se priprema, a recept za ovo sjajno jelo vam prenosimo u celosti.
Sastojci za gluša Danijele Rodić:
700 g junećeg mesa
150 g suve slanine
3 glavice crnog luka
3 čena belog luka
200 ml belog vina
200 ml junećeg bujona
200 ml soka od paradajza
1 kašičica začinske paprike
1/2 kašičice ljute tucane paprike
so, biber
Priprema
Meso isecite na veće kocke, a slaninu nešto sitnije. U šerpu stavite slaninu, pa je kratko propržite, a zatim dodajte crni luk isečen na trakice.
Disntajte dok luk ne omekša, a zatim dodajte meso. Ubacite sitno seckani beli luk, dodajte sok od paradajza, pa krčkajte 5-10 minuta. Sipajte vino i goveđi bujon, dodajte začine, sve promešajte i poklopite.
Krčkajte na laganoj vatri dok meso ne bude u potpunosti mekano. Ukoliko ima potrebe u toku kuvanja dolivajte po malo vode. Uz gulaš serviraje pire krompir ili testeninu.
Komentari. (0)