Recept
Volite musaku? I porodica Miljane Gavrilović, i to na ovaj način pripremljenu, preukusno
17.09.2023 12:00
Šarena musaka po receštu Miljane Gavrilović
Miljana Gavrilović se odlično snalazi pred kamerama i na pozorišnoj sceni, a dobro joj ide i u kuhinji. Kulinarske veštine pokazala je u emisiji „Praktična žena” gde je pravila šarenu musaku.
Šarena musaka oduševila je mnoge domaćice, a recept lepe glumice vam prenosimo u celosti.
Pročitajte Stiže pojačanje - Miljana Gavrilović trudna treći put, glumica otkrila i pol bebe (foto)
Sastojci
23 crna luka
2 šargarepe
1 kg mlevenog mesa
67 crvenih krompira
12 tikvice
200g čeri paradajza
1 patlidžan
2 kašike kisele pavlake
2 jaja
100 ml kuvanog paradajza
200g gaude
Priprema
Prodinstati luk i šargarepu na ulju, pa dodati mleveno meso i začiniti po ukusu, pa dodati i kuvani paradajz.
U vatrostalnu činiju ređati polovnu tikvica i krompira isečenih na kolutove i posoliti, pa dodati polovinu smese mlevenog mesa. Isecite patlidžan na kolutove i poređati preko.
Dodati drugu polovinu smese mlevenog mesa pa poređati čeri paradajz, zatim dodati preostali krompir i tikvicu.
Pecite na 200°C sat vremena. Nakon sat vremena pečenja izvucite musaku i prelijte umućenim jajima i pavlakom i rendanom gaudom. Peći još 15, 20 minuta.
Komentari. (0)