Recept
Kraljica jeseni, a i trpeze: Kremasti potaž od bundeve nikada nije bilo lakše pripremiti
19.10.2023 08:54
Potaž od bundeve ovako spremljen je preukusan
Bundeva asocira na jesen, ušuškane večeri u toplom domu, a uz dobar film ili seriju dok ležite pokriveni ćebetom, šta vam treba osim dobre hrane?
Potaž od bundeve možete pripremati tokom jesenjih dana kad god poželite, a uz ovaj recept nikada nije bilo jednostavnije napraviti ovu kremastu čaroliju ukusa.
SASTOJCI:
- 400 g bundeve iseckane na kockice
- 4 šargarepe iseckane na kolutove
- 1 veći krompir iseckan na kockice
- 1,5 l vode
- 3 čena belog luka
- 2 manja crna luka
- so, biber, svež peršun
Potaž od bundeve se priprema na sledeći način
PRIPREMA:
U vodu stavite bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvajte 20 do 35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.
Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još tri minuta, pa u smesu dodajte iseckan peršun i beli luk.
Ovo jelo je posno, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.
Pročitajte Volite testeninu - I porodica Lene Kovačević, i to ovako pripremljenu, preukusno
Priznaćete da smo vam dali ideju za savršen, a brz jesenji ručak koji će obožavati svi članovi vaše porodice.
Zato, šta čekate? Pravac u kuhinju i uživajte u kremastom ukusu potaža.
Komentari. (0)