Recept

Kraljica jeseni, a i trpeze: Kremasti potaž od bundeve nikada nije bilo lakše pripremiti

Autor:

19.10.2023 08:54

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Potaž od bundeve ovako spremljen je preukusan



Bundeva asocira na jesen, ušuškane večeri u toplom domu, a uz dobar film ili seriju dok ležite pokriveni ćebetom, šta vam treba osim dobre hrane?

Potaž od bundeve možete pripremati tokom jesenjih dana kad god poželite, a uz ovaj recept nikada nije bilo jednostavnije napraviti ovu kremastu čaroliju ukusa.

 

 

SASTOJCI:

  • 400 g bundeve iseckane na kockice
  • 4 šargarepe iseckane na kolutove
  • 1 veći krompir iseckan na kockice
  • 1,5 l vode 
  • 3 čena belog luka
  • 2 manja crna luka
  • so, biber, svež peršun

Potaž od bundeve se priprema na sledeći način

 

PRIPREMA:

U vodu stavite bundevu, šargarepu, krompir i crni luk i kuvajte 20 do 35 minuta. Skuvano povrće ispasirajte pomoću štapnog miksera ili secka.

 

 

Ispasirano povrće vratite na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte još  tri minuta, pa u smesu dodajte iseckan peršun i beli luk.

Ovo jelo je posno, ali ako ne postite, za još lepši ukus možete dodati malo kiselog mleka ili pavlake prilikom služenja.

Pročitajte Volite testeninu - I porodica Lene Kovačević, i to ovako pripremljenu, preukusno

Priznaćete da smo vam dali ideju za savršen, a brz jesenji ručak koji će obožavati svi članovi vaše porodice.

 

 

Zato, šta čekate? Pravac u kuhinju i uživajte u kremastom ukusu potaža.

Komentari. (0)

Loading