Ana Ivanović

Iz kuhinje Ane Ivanović stižu novogodišnji keksići koje svako dete obožava (recept)

Autor:

08.12.2023 07:49

Foto:

Foto:

Recept Ane Ivanović za pripremu novogodišnjih keksića morate isprobati, mališani će biti oduševljeni



Osim što svi znamo njeno tenisko umeće, Ana Ivanović danas kao mama trojice mališana pokazuje i vanserijski talenat u kuhinji.

Sportiskinja neretko na društvenim mrežama deli savete iz svakodnevnog života, a kako nam se bliže praznici sada je idealan trenutak da isprobate recept Ane Ivanović za novogodišnje keksiće.

Instagram

 

Poslastica koju priprema sinovima idealna je ako želite da eksperimentišete u kuhinji pred praznike i na taj način oduševite svoju porodicu i najbliže.

U kući Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, ovi praznični keksići spremaju se i za pravoslavni i za katolički Božić, a njihovi sinovi ih Leon i Luka ih obožvavaju.

Recept Ane Ivanović za novogodišnje slatkiše pročitajte u nastavku

Takođe, recept Ane Ivanović se sastoji iz nekolko jednostavnih koraka, te nećete imati prevelikih poteškoća da pripremite ovaj zdravi slatkiš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Sastojci

‒ 300 g banana

‒ 160 ml bademovog mleka

‒ 100 g tahinija

‒ 2 kašičice cidera od jabuke

‒ 110 grama meda (u zavisnosti od toga koliko su banane slatke)

‒ 1 kašičica ekstrakta vanile

‒ 240 g ovsenih pahuljica

‒ 60 g bademovog brašna

‒ 2 kašičice brašna

‒ pola kašičice soli

‒ šećer u prahu

Pročitajte Torba Ane Ivanović osveženje za tmurne dane, nijedan stajling više neće biti običan

Priprema

Pexels

 

1. Zagrejte rernu na 180⁰C.

2. U mikser stavite banane, tahini, bademovo mleko, cider, ekstrakt vanile, med i mutite da dobijete ujednačenu smesu.

3. Dodajte preostale sastojke osim ovsa i ručno umutite.

4. Ovsene pahuljice miksirajte posebno, da se pretvore u brašno, a potom i njih dodajte u smesu i dobro izmešajte.

5. Sipajte testo u kalupe i obliku jelkica na pleh koji ste premazali puterom. Pecite oko 25 minuta. Kad izvadite iz rerne, ostavite da se malo prohlade.

6. Na kraju kolačiće pospite šećerom u prahu, i uživajte!

 

Komentari. (0)

Loading