Recept

Ni Nole ne može da im odoli: Čokoladni mafini po receptu Saške Đoković omiljeni su desert cele porodice

Autor:

01.02.2024 17:16

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Foto: Milan Maricic/ATAImages

Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete sigurno isprobati i oduševiti se, jednostavni, mekani i sočni



Saška Đoković sa suprugom Đorđem i sinom Aleksandrom već nekoliko meseci živi i uživa u toplijim krajevima, tačnije u Dubaiju.

Modna kreatorka posvećena je porodici, pa neretko uživa u pripremi gastronomskih specijaliteta, a jedan od njih svakako je i recept Saške Đoković za čokoladne mafine koji svi članovi familije obožavaju.

M.M./ATAImages

 

Verovali ili ne, nekadašnja voditeljka danas ima 49 kilograma, te mnogi smatraju da je premršava, među prvima je naravno njena mama.

– Posle porođaja, u ovom trenutku imam 49 kg, mama kaže da sam toliko imala u petom razredu osnovne – otkrila je Saška za portal SVET, pa zato i može da uživa u blagodetima slatkiša.

Recept Saške Đoković pročitajte u nastavku

Sastojci:

100 g lešnika

50 g ovsenog brašna

30 g organskog kakao-praha

60 g meda

prstohvat soli

voda po potrebi (može i kokosova)

1 banana

Pexels

 

Glazura:

50 g crne čokolade 70% kakaoa

10-15 g kokosovog ulja

Pročitajte Recept Danijele Dimitrovske za projice obožavaće i oni koji nisu ljubitelji zdrave hrane, preukusne!

Priprema:

Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko želite.

Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.

Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pexels

 

Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.

Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.

 

Komentari. (0)

Loading