Recept
Ni Nole ne može da im odoli: Čokoladni mafini po receptu Saške Đoković omiljeni su desert cele porodice
01.02.2024 17:16
Recept Saške Đoković za čokoladne mafine ćete sigurno isprobati i oduševiti se, jednostavni, mekani i sočni
Saška Đoković sa suprugom Đorđem i sinom Aleksandrom već nekoliko meseci živi i uživa u toplijim krajevima, tačnije u Dubaiju.
Modna kreatorka posvećena je porodici, pa neretko uživa u pripremi gastronomskih specijaliteta, a jedan od njih svakako je i recept Saške Đoković za čokoladne mafine koji svi članovi familije obožavaju.
Verovali ili ne, nekadašnja voditeljka danas ima 49 kilograma, te mnogi smatraju da je premršava, među prvima je naravno njena mama.
– Posle porođaja, u ovom trenutku imam 49 kg, mama kaže da sam toliko imala u petom razredu osnovne – otkrila je Saška za portal SVET, pa zato i može da uživa u blagodetima slatkiša.
Recept Saške Đoković pročitajte u nastavku
Sastojci:
100 g lešnika
50 g ovsenog brašna
30 g organskog kakao-praha
60 g meda
prstohvat soli
voda po potrebi (može i kokosova)
1 banana
Glazura:
50 g crne čokolade 70% kakaoa
10-15 g kokosovog ulja
Pročitajte Recept Danijele Dimitrovske za projice obožavaće i oni koji nisu ljubitelji zdrave hrane, preukusne!
Priprema:
Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko želite.
Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.
Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni dvadesetak minuta na 180 stepeni.
Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.
Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.
Komentari. (0)