Recept
Kad muškarac zasuče rukave u kuhinji: Pasulj Milana Kalinića vraća u detinjstvo, recept je veoma lak
04.02.2024 16:45
Recept Milana Kalinića za pripremanje pasulja vraća u detinjstvo, pravi je vojnički
Milan Kalinić, osim što je vanserijski glumac i komičar, pokazao je i dokazao da se odlično snalazi i u kecelji.
Naime, glumac je bio učesnik humanitarne emisije "Na večeri kod", gde je demonstrirao kako se priprema recept Milana Kalinića za pasulj, onaj pravi, starinski.
– Ja sam oduvek voleo pasulj, a ko je bio u vojsci zna o čemu pričam. U vojsci sam uvek bio gladan, a kad dođe pasulj, kao prvo dobiješ ga puno, na pasulju se ne štedi.
Pa, onaj hleb kad umačeš u pasulj, milina. U pasulju se uživa uvek, da li u vojsci, da li u ova mirnodopska vremena – prisećao se Milan kroz osmeh vojničkih dana.
Recept Milana Kalinića za vojnički pasulj pročitajte u nastavku
Sastojci:
- šareni pasulj
- suva rebra
- crni luk
- šargarepa
- beli luk
- crvena paprika, mešavina začina
Pročitajte Ni Nole ne može da im odoli - Čokoladni mafini po receptu Saške Đoković omiljeni su desert cele porodice
Priprema:
Dobro oprati rebra i pasulj, prokuvati u dve, tri vode, procediti, a potom kuvati.
Kada je pasulj na pola kuvanja, dodati mu seckan crni luk, beli luk i šargarepu.
Sve to posle dva sata kuvanja posoliti, začiniti mešavinom začina i zapržiti.
Zaprška:
U vrelo ulje dodati kašiku brašna i pola kašike crvene, slatke, mlevene paprike.
Propržiti nekoliko sekundi, a zatim u to dodati šoljicu hladne vode.
Kada proključa, sipati zapršku u pasulj koji ključa, a potom ga kuvati još nekoliko minuta.
Чорба-пасуљ и ребарца сува, Милан је кува - да те Бог сачува !