Aleksandra Jeftanović

Aleksandra Jeftanović za doručak obavezno jede ovo i izgleda savršeno na pragu 50. godine

Autor:

02.03.2024 10:01

Foto: M.K./ATAImages

Foto: M.K./ATAImages

Ishrana Aleksandre Jeftanović je raznovrsna i zdrava, baš zbog toga voditeljka izgleda savršeno



Aleksandra Jeftanović važi za jednu od najzgodnijih dama na našoj javnoj sceni, te se mnoge pripadnice lepšeg pola pitaju kako izgleda tako savršeno u 49. godini.

Veliki saveznik u tome je ishrana Aleksandre Jeftanović, pravilna i zdrava kojoj je novinarka godinama verna.

Marija Mladjen/ATAImages

 

U njenom domu jede se isključivo kuvana hrana puna povrća, tu je i voće, tek povremeno sebi i ukućanima voli da ugodi i spremi ili kupi poslasticu.

Ishrana Aleksandre Jeftanović strogo je regulisana. Takođe, voditeljka je vrlo aktivna u teretani, stoga nije čudo što svi hvale njen besprekoran izgled.

Ishrana Aleksandre Jeftanović je raznovrsna i zdrava

Doručak joj je glavni obrok u toku dana i navodno se sastoji od ovsenih pahuljica, biljnog mleka, bobičastog voća ili, pak, integralnog hleba, avokada i jaja.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Sve je zdravo i ukusno skuvano ili pripremljeno na maslinovom ulju sa himalajskom solju.

Kada Aleksandra ipak poželi da sebi da oduška, napravi mali iskorak i zanemari pravila, voli da u jutarnjim satima pojede amareti, italijnski kolač od badema i popije šolju crne kafe.

Pročitajte Aleksandra Jeftanović u belom od glave do pete, kraljica stila

Uglavnom to čini ujutru dok ukućani još spavaju, te u miru degustira omiljeni kolač i napitak, a ovim podatkom pohvalila se na Instagramu.

Ako vam se dopalo kako sve izgleda i želite da okusite Aleksandrin omiljeni kolač, u produžetku je način pripremanja:

Sastojci:

-  jedno jaje

- kašičica ekstrakta badema

- 100 ml agavinog sirupa

- 130 g mlevenih badema (idealno prethodno blanširanih)

- prstohvat soli

Instagram

 

Priprema:

Jaje izmešajte sa sirupom, ekstraktom i solju. Dodajte mlevene bademe i izmešajte ih da se svi sastojci ujednače.

Pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na trideset minuta. Zatim, rernu uključite na 160 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

Ohlađeno testo vadite kašičicom i dlanovima kratko formirajte kuglice. Testo je jako lepljivo, posle svakog drugog-trećeg keksića operite ruke da lakše radite. Dobićete ukupno 24 keksića.

Pecite 25 minuta maksimalno u zagrejanoj rerni. Sa ovom minutažom dobićete keksiće koji će biti skoro potpuno hrskavi, osim u sredini gde će biti mekši.

Ako želite da budu mekši, skratite vreme pečenja za pet minuta. U oba slučaja će keksići tek izvađeni iz rerne biti mekani na dodir. Poslužite uz šoljicu dobre kafe i uživajte.

Komentari. (0)

Loading