Maša Memedović
Hleb kakav još niste probali: Maša Memedović ima recept koji ćete odmah isprobati
02.03.2024 17:38
Recept Maše Memedović oduševio, prava domaćica
Ćerka Jovana Memedovića je odlična kuvarica, to mogu da potvrde svi koji je znaju. Povremeno zagolica maštu i pratiocima na Instagramu zahvaljujući fotografijama nekog sočnog jela koje je tek spremila.
Ovoga puta na njenom profilu osvanuo je domaći hleb, a recept Maše Memedović oduševio je domaćice koje su požurile da ga isprobaju.
Domaći hleb priprema se jednostavno, mekan je i veoma ukusan, a recept Maše Memedović provereno uspeva čak i ako niste posebno vični za šporetom.
Pročitajte Skupe stvari je ne zanimaju - Maša Memedović ponela sako iz „second handa“, naklon do poda (foto)
Sastojci:
- kesica kvasca
- kašičica šećera
- začini po želji, ovog puta sam dodala malo soli
- mlaka voda da proradi kvasac
- mere su 1 : 2 u mom slučaju-:
- dve šolje mlake vode
- četiri šolje brašna
Priprema
Testo prvo formirajte varjačom ili spatulom, a zatim malo rukama da poprimi oblik. Pokrijete i ostavite da odstoji dva sata. Za ovaj hleb koristim lonac od livenog gvožđa, koji prethodno zagrejem 45 minuta u rerni.
Pročitajte Bez brašna, jaja i mleka - Ukusna poslastica po receptu Jelene Đoković
- Kad naraste, testo postavim na papir za pečenje i rukama formiram okrugli oblik. Zatim nožem napravim procep na površini kako bi se hleb otvorio pri pečenju.
Hleb se peče trideset minuta na 230 stepeni zatvoren, zatim bez poklopca još 15. Za kraj uživajte sa domaćim kajmakom - poručila je Maša.
Komentari. (0)