Marina Ćosić
Voćni tart po receptu Marine Ćosić sprema se očas posla, idealan za ovo doba godine
30.07.2024 15:35
Recept Marine Ćosić ćete obožavati, nikad lakše spreman voćni tart
Nije tajna da se Marina Ćosić odlično snalazi u kuhinji.
Glumica svoje kulinarsko umeće često demonstrira pred kamerama, a kada to ne čini u nekoj kulinarskoj emisiji, recept Marine Ćosić uvek možete pronaći na njenom Instagram ili TikTok nalogu.
Šarmantna brineta zasukla je rukave i pokazala nam kako sprema voćni lisnati tart.
„Jedno kupovno lisnato testo razvučete sa malo brašna - ispečete ga na 180 stepeni dok ne bude zlatne boje.
Pripremite omiljeno voće: možete uzeti jabuku i tri breskve i preostale borovnice, kašičicu meda stavite u tiganj zajedno sa isečenim voćem i dinstajte dok se ne karamelizuje.
Dodajte i neko orašasto voće ako volite (neka se lepo ohladi).
Pročitajte Recept Marine Ćosić za punjene paprike ćete obožavati, nikada ih više nećete spremati drugačije
Skuvajte omiljeni puding, ostatak kuvajte prema receptu sa kesice.
Kad se sve ohladi, lisnato pečeno testo premažite pudingom, pa dodajte voće.
Glumica naglašava da je jako važno dobro ohladiti, a potom dodajte koju kuglu sladoleda od vanile.
Inače, Marina je poznata kao veliki gurman, a budući da je svojevremeno vodila bitku sa viškom kilograma, u jednom periodu je izbacila šećer, kada je govorila o svom iskustvu.
„Novi izazov za narednih 10 dana je: izbacivanje šećera. Šta to znači? Nema čokolade, keksa, torti, kolača, pudinga, sutlijaša, griza, sladoleda, šećera u kafi itd…
Onima kojima je to nezamislivo neka ubace ceđeni sok u toku dana, idealno limun, jedan limun na 750/1L vode, i pijte da bi vam bilo lakše. Ako je baš ozbiljna kriza, kockica najcrnje čokolade na jezik i da se posisa, tako će duže da traje.
Posle pet dana ćete osetiti neverovatne promene u raspoloženju i bistrini uma, a kamoli nakon 10, zato hajte, pridružite se i idemo u susret 2024. Jači nego ikada”, poručila je tada glumica.
Komentari. (0)