Recepti
Hrskava podloga, baršunasta krema i još nešto: Sada i vi možete napraviti savršen kremasti čizkejk
07.09.2024 09:30
Recept za kremasti čizkejk koji će oduševiti vaše goste
4. Pečenje s parom – profesionalni trik za savršeno pečeni čizkejk
Kada se kolač peče, vrlo je važno da se proces odvija ravnomerno, bez rizika da bude suv. Da biste to postigli, stavite posudu s vodom na dno rerne.
Pročitajte Ručak Vesne Dedić za 800 dinara, cela porodica ga obožava, preukusno
Para koja se oslobađa pomaže da cheesecake zadrži potrebnu vlagu, peče se ravnomerno i ne puca na površini. Ovaj korak je neizostavan ako želite da vaš pečeni čizkejk izgleda i bude savršen.
5. Korišćenje noža – tajna besprekornog izvlačenja iz kalupa
Nakon što je kolač gotov, dolazi trenutak kada treba da ga izvadite iz kalupa, što često izaziva nervozu. Da biste izbegli lomljenje ivica i sačuvali savršen izgled čizkejka, pre nego što skinete obruč kalupa, lagano pređite nožem oko ivica.
Ovaj jednostavan trik će omogućiti da kolač izađe iz kalupa u jednom komadu, zadržavajući elegantan i profesionalan izgled.
6. Serviranje na sobnoj temperaturi – ključan trik koji mnogi ne znaju
Mnogi prave grešku time što odmah serviraju čizkejk direktno iz frižidera. Iako je to desert koji se hladi, njegova savršena temperatura za serviranje nije ona najhladnija.
Pročitajte Obrok salata Marije Veljković sprema se za samo 5 minuta, neobična kombinacija ukusa
Izvadite ga iz frižidera barem 20 minuta pre posluživanja kako bi se blago opustio i razvili se svi slojevi ukusa. Ovaj korak je posebno važan za one koji uživaju u kremastim, bogatim teksturama.
Pridržavajte se naših saveta i imaćete savršeno kremasti čizkejk, poput onih u najfinijim restoranima. Vaši gosti će biti oduševljeni.
Komentari. (0)