Recepti
Domaći sladoled bez jaja i šećera: Slasno, ukusno, i ne lepi se za bokove
08.09.2024 12:40
Sladoled bez jaja, zbog kog vas neće mučiti savest
Ako tražite brzo i jednostavno rešenje da se zasladite na zdraviji način, naš predlog je da iskoristite sve prednosti voća, naročito banana.
Ovo slatkasto voće ima podobnu teksturu za pripremu pirea ili sladoleda, te ovu prednost treba što bolje iskoristiti. Pasirana banana i par sastojaka prema vašem ukusu odlična su podloga za desert koji se priprema za tren oka. Znajte, sladoled bez jaja, šećera i mleka ume da bude najbolji prijatelj svakoj dami koja pazi na liniju.
Pred vama su dva recepta za sladoled od banane, zdravu poslasticu za čiju pripremu je potreban minimalan broj sastojaka i malo vremena.
Sladoled od banane sa čokoladom
Sastojci:
- 3 zrele banane
- 200 g crne čokolade
- 100 ml biljnog mleka
Oljuštite banane i isecite ih na kolutove. Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite minimum 2 sata. Zaleđene banane sameljite u blenderu, tako da dobijete glatku, kremastu smesu. Rastopite crnu čokoladu na pari.
Pročitajte Domaći sladoled od vanile - Priprema nikad jednostavnija, ukus savršen
U blender postepeno i naizmeničeno dodajte otopljenu čokoladu i mleko.Izmiksajte sastojke da se dobije homogena smesa, pa je izlijte u posudu, poklopite i ostavite u zamrzivač da se hladi oko 2 sata. Povremeno promešajte sladoled, kako bi izbegli stvaranje ledenih kristala i zadržali svilenkastu teksturu.
Savet: Za dublji ukus čokolade, dodajte malo espreso kafe u smesu i tako obogatitie aromu.
Ovaj sladoled je savršeno kremast zahvaljujući prirodnoj slatkoći i teksturi banana. Jednostavan za pripremu, sladoled od banane sa čokoladom biće prava zvezda svakog okupljanja za stolom. Spremite ga i uživajte u osveženju koje svi vole!
Sladoled od banane sa čokoladnim prelivom i bademima
Lagan i osvežavajuć domaći sladoled bez jaja, šećera i mleka jednostavan je za pripremu, a svojim bogatim ukusom i kremastom teksturom oduševiće sve ljubitelje slatkiša. Idealno rešenje za letnje dane.
Sastojci:
- 4 zrele banane
- 3-4 kašike sojinog mleka
- 2 kašike proprženih listića badema
- 2 kašike čokoladnog preliva
Pročitajte Srna Lango prava domaćica, sarmice od patlidžana su njena specijalnost, evo recepta
Oljuštite banane i isecite ih na kolutove. Stavite ih u vrećicu za zamrzavanje i zamrznite na minimum 2 sata. Zaleđene banane stavite u blender, dodajte mleko i sameljite, tako da dobijete glatku, kremastu smesu.
Rasporedite smesu u četiri činije ili čaše, poklopite i ostavite u zamrzivač da se smesa dobro ohladi. Izvadite iz zamrzivača, dodajte čokoladni preliv i pospite proprženim listićima badema.
Pročitajte Anastasija Gudelj je izvrsna domaćica, pita s mesom je njena specijalnost, evo recepta
Ovaj korak daje hrskavost teksture i pospešuje ukus sladoleda.
Na isti način možete pripremiti sladoled sa drugim voćem – malinama, kupinama, jagodama, mangom, avokadom i grčkim jogurtom...
Domaći sladoled bez jaja, šećera i mleka je najbolja alternativa kupovnim sladoledima, idealan za brzu poslasticu u kojoj će uživati svi članovi porodice.
Komentari. (0)