Bojana Stamenov

Kad gurman kuva: Bojana Stamenov pokazala najbolji recept za raviole sa mesom

Autor:

29.09.2024 15:30

Foto: Boško Karanović

Foto: Boško Karanović

Ravioli sa mesom na ovaj način postaće vaš omiljeni recept



Bojana Stamenov poznata je kao veliki gurman. Pevačica se sjajno snalazi u kuhinji i uživa da stalno priprema nova jela, a jedno od omiljenih su ravioli sa mesom.

Šarmantna pevačica je gostujući u emisiji „Mr Kitchen“ pokazala recept za raviole sa mesom, a mi smo pažljivo pratili svaki korak.

Luka Šarac

 

Sastojci za testo:

- 200 gr brašna
- 2 jaja
- šaka svežeg bosiljka
- ½ litra paradajz soka
- 2 čena belog luka

Fil:

- 300 gr mlevenog mesa

- 100 gr putera
- 50 gr parmezana

Pročitajte Dijeta Bojane Stamenov skida čak 70 kilograma, a jedete zasitne obroke

Priprema:

Prvo umesiti testo od brašna, jaja i malo soli. Dodati i malo vode po potrebi prilikom ovog procesa. Zatim rastanjiti testo i provući kroz mašinu za pravljenje testenine nekoliko puta.

U međuvremenu u tiganju prodinstati mleveno meso na malo putera. Nakon kratke pripreme rasporediti na više mesta po kašičicu mesa na rastanjeno testo. Ivice testa premazati vodom, a drugi kraj testa preklopiti preko i rebrastim nožićem seći raviole.

Potrebno ih je kuvati od 3 do 5 minuta u proključaloj vodi. Pripremiti sos od paradajza: sipati sok od paradajza u šerpu i dodati iseckani bosiljak kada sos provri. Na kraju ubaciti spremne raviole u sos i preko posuti parmezan i uživajte u ukusnom i zasitnom obroku.  

Komentari. (0)

Loading