Recepti

Izgleda kao tinejdžerka: Sladak recept Aleksandre Jeftanović za užitak bez ograničenja i griže savesti

Autor:

01.10.2024 09:20

Foto: Andreja Damnjanović

Foto: Andreja Damnjanović

Recept Aleksandre Jeftanović za vitak stas i mladalački izgled



Voditeljka Aleksandra Jeftanović važi za damu besprekornog izgleda i jednu od najlepših sa javne scene. Mnogi se pitaju kako godinama uspeva da održi savršenu liniju i besprekoran izgled.

Tajna njenog mladalačkog izgleda krije se u zdravoj i izbalansiranoj ishrani, režimu kojem je verna godinama. Recept Aleksandre Jeftanović za dobar izgled je, prvenstveno, ishrana bogata povrćem, dok je voće neizostavan deo svakodnevnog jelovnika. Tek povremeno Aleksandra sebe počasti slatkim zalogajem.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Pored regulisane ishrane, voditeljka redovno trenira, što daje jasan odgovor na to kako uspeva da održi savršenu liniju.

Baš kao što nutricionisti i preporučuju, doručak je za Aleksandru glavni obrok. Omiljeni recept Aleksandre Jeftanović za doručak su ovsene pahuljice s biljnim mlekom i bobičastim voćem ili integralni hleb s avokadom i jajima.

Pročitajte Od pionirskog stila do zvezdanog sjaja - evo kako je Aleksandra Jeftanović izgledala na početku karijere (foto)

Sva jela priprema na maslinovom ulju uz dodatak himalajske soli, čime osigurava balans ukusa i zdravih namirnica.

Ipak, kada sebi želi da pruži malo oduška, Aleksandra se ponekad prepusti italijanskim kolačićima od badema, koje povremeno konzumira uz obaveznu kafu.

 

 

Recept Aleksandre Jeftanović za "amaretti", čuveni italijanski keks, čitajte u nastavku.

Sastojci:

  • 1 jaje
  • kašičica ekstrakta badema
  • 100 ml agavinog sirupa
  • 130 g mlevenih blanširanih badema
  • prstohvat soli

Umutite jaje sa malo soli, pa dodajte sirup i ekstrakt badema. Sjedinite sastojke i dodajte mlevene bademe u smesu. Sve dobro izmešajte, pokrijte posudu i ostavite na hladnom mestu oko 30 minuta. 

Ohlađeno testo podelite na 24 dela jednake veličine. Masu vadite kašičicom i dlanovima formirajte kuglice.

Pročitajte Aleksandra Jeftanović za doručak obavezno jede ovo i izgleda savršeno na pragu 50. godine

Ređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u ugrejanoj rerni na 160ºC oko 25 minuta. Pečeni "amaretti" biće mekani na dodir, ali ostavite ih da se potpuno ohlade i očvrsnu. Poslužite ohlađene kolačiće uz šoljicu kafe.

Komentari. (0)

Loading