Recepti

Ovo jelo se brzo sprema, a dugo pamti: Bojana Stamenov pravi najbolju piletinu u sosu od tartufa

Autor:

03.10.2024 14:35

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Recept Bojane Stamenov za slasnu piletinu će vas oduševiti



Bojana Stamenov godinama oduševljava publiku svojim raskošnim glasom. Osim muzičkog talenta, ova vrsna umetnica talentovana je i za kulinarstvo, pa je tako čest gost emisija u kojima prezentuje svoje veštine za šporetom.

Recept Bojane Stamenov koji je posebno privukao pažnju publike je parmezan piletina u sosu od tartufa. Ovo jelo postalo je pravi hit među ljubiteljima dobrog zalogaja, a najbolje od svega je to što za njegovu pripremu nije potrebno previše vremena. 

Freepik/azerbaijan_stockers

 

U nastavku pogledajte šta vam je potrebno za pripremu ovog slasnog zalogaja koji možete poslužiti u svakoj prilici.

Priprema je jednostavna, a rezultat – fantastičan! 

Sastojci

  • 300 g pilećeg filea
  • 1 šolja brašna
  • 2 jajeta
  • ½ šolje prezli
  • ½ šolje rendanog parmezana
  • so, biber, slatka aleva paprika
  • peršunov list

Za sos

  • 250 ml neutralne pavlake
  • 50 g parmezana
  • 1 kašičica tartufate
  • so, biber

Isecite pileći file na tanje šnicle i blago ih istanjite tučkom. Pomešajte brašno, so, biber i alevu papriku, posebno umutite jaja i blago posolite, a prezle pomešajte sa parmezanom.

Pročitajte Bojana Stamenov - zbog kilaže sam postala agresivna, vid mi je slabio

Uvaljajte šnicle u brašno, jaja i prezle pa pržite na umereno ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odložite pržene šnicle na papirni ubrus i ostavite da papir upije višak masnoće.

Screenshot Youtube/@K1Televizija

 

Posebno ugrejte neutralnu pavlaku, pa kada provri, dodajte rendani parmezan i mešajte dok se sir ne otopi.

Sklonite šerpu sa vatre i dodajte tartufatu, so i biber po ukusu, pa mešajte da se sastojci sjedine.

Servirajte šnicle uz sos, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.

Pročitajte Dijeta Bojane Stamenov skida čak 70 kilograma, a jedete zasitne obroke

Pripremite recept Bojane Stamenov za parmezan piletinu u sosu od tartufa i uživajte u carskoj gozbi.

Komentari. (0)

Loading