Recepti
Ovo jelo se brzo sprema, a dugo pamti: Bojana Stamenov pravi najbolju piletinu u sosu od tartufa
03.10.2024 14:35
Recept Bojane Stamenov za slasnu piletinu će vas oduševiti
Bojana Stamenov godinama oduševljava publiku svojim raskošnim glasom. Osim muzičkog talenta, ova vrsna umetnica talentovana je i za kulinarstvo, pa je tako čest gost emisija u kojima prezentuje svoje veštine za šporetom.
Recept Bojane Stamenov koji je posebno privukao pažnju publike je parmezan piletina u sosu od tartufa. Ovo jelo postalo je pravi hit među ljubiteljima dobrog zalogaja, a najbolje od svega je to što za njegovu pripremu nije potrebno previše vremena.
U nastavku pogledajte šta vam je potrebno za pripremu ovog slasnog zalogaja koji možete poslužiti u svakoj prilici.
Priprema je jednostavna, a rezultat – fantastičan!
Sastojci
- 300 g pilećeg filea
- 1 šolja brašna
- 2 jajeta
- ½ šolje prezli
- ½ šolje rendanog parmezana
- so, biber, slatka aleva paprika
- peršunov list
Za sos
- 250 ml neutralne pavlake
- 50 g parmezana
- 1 kašičica tartufate
- so, biber
Isecite pileći file na tanje šnicle i blago ih istanjite tučkom. Pomešajte brašno, so, biber i alevu papriku, posebno umutite jaja i blago posolite, a prezle pomešajte sa parmezanom.
Pročitajte Bojana Stamenov - zbog kilaže sam postala agresivna, vid mi je slabio
Uvaljajte šnicle u brašno, jaja i prezle pa pržite na umereno ugrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Odložite pržene šnicle na papirni ubrus i ostavite da papir upije višak masnoće.
Posebno ugrejte neutralnu pavlaku, pa kada provri, dodajte rendani parmezan i mešajte dok se sir ne otopi.
Sklonite šerpu sa vatre i dodajte tartufatu, so i biber po ukusu, pa mešajte da se sastojci sjedine.
Servirajte šnicle uz sos, pospite seckanim peršunom i poslužite toplo.
Pročitajte Dijeta Bojane Stamenov skida čak 70 kilograma, a jedete zasitne obroke
Pripremite recept Bojane Stamenov za parmezan piletinu u sosu od tartufa i uživajte u carskoj gozbi.
Komentari. (0)