Recepti
U domu Tamare Dragičević ovo jelo se redovno sprema: Aromatično pečeno pile sa krompirima i slaninom, ukus koji se pamti
11.10.2024 15:40
Piletina sa krompirom je jelo koje se najslađe jede za porodičnom trpezom
Piletina sa krompirom je ono što mnogi smatraju klasičnim nedeljnim ručkom, a ovo jelo Tamara Dragičević priprema na svoj način.
Pored toga što je posvećena glumačkom pozivu, Tamara ne zapostavlja ulogu majke i supruge. Naime, Tamara Dragičević i Petar Benčina imaju troje mališana: ćerku Stašu i sinove Lazara i Borisa.
Zahtevna uloga majke sa sobom nosi i pripremu hrane, kuvanje i brigu o zdravlju kroz primenu novih načina za što bolje korišćenje nutritivnih sastojka iz namirnica i jela koje mališani rado jedu.
Shodno tome, Tamara je neko ko se rado odazove pozivu za gostovanje u kuvarskim emisijama, gde se vidi sa koliko veštine se snalazi u kuhinji.
Pročitajte Porodila se Tamara Dragičević, sinu dala staroslovensko ime prelepog značenja
Naime, glumica često priprema jednostavna i ukusna jela koje obožava cela porodica, a piletina sa krompirom i slaninom je jedno od takvih.
Sastojci
- 1 celo pile
- 4 grančice ruzmarina
- 10 čenova belog luka
- 2 limuna
- 3 krompira
- 200 g slanine
- so i biber po ukusu
- maslinovo ulje
Očistite pile, pa u trbušnu šupljinu stavite grančicu ruzmarina, 4 čena belog luka i 1 limun isečen na četvrtine. Posolite i pobiberite pile sa svih strana.
Na dno pekača sipajte maslinovo ulje, dodajte 4 kriške limuna, 4 čena belog luka i grančicu ruzmarina, pa preko stavite pile.
Preostali limun isecite na kolutove i stavite ih na pile, zajedno sa 2 čena belog luka i preostale grančice ruzmarina.
Pročitajte Glumica, mama i domaćica - ruke Tamare Dragičević svi gledaju, komentari ne prestaju (foto)
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, oko četiri sata. Pred kraj, sklonite poklopac pekača i nastavite pečenje još desetak minuta, kako bi se pile zapeklo sa svih strana.
Dobro opran krompir u ljusci zasecite na tanke režnjeve, ali ne do kraja, između rezova stavite komadiće tanko sečene slanine.
Prelijte maslinovim uljem i posolite krompir, pa stavite da se peče na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte Boris Benčina je isti tata, Petar podelio fotografiju Tamare i najmlađeg sina, prizor topi i najtvrđa srca
Ovako pripremljena piletina sa krompirom biće uvek sočna, a hrskavi krompir dodatno će naglasiti savršen ukus jela.
Isprobajte piletinu sa krompirom i slaninom po receptu Tamare Dragičević i uverite se da za pripremu ukusnog jela nije potrebno da ceo dan provedete u kuhinji.
Komentari. (0)