Recepti

Danas zakleta veganka, a nekad majstorica za biftek par ekselans: Recept Jelene Karleuše će vas oduševiti

Autor:

16.10.2024 09:20

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Recept Jelene Karleuše za biftek sa pečurkama isprobajte prvom prilikom



Recept Jelene Karleuše za biftek će vas zaista oduševiti i zato ne časite časa, isprobajte ga prvom prilikom.

Iako veganka, Jelena Karleuša je u mladosti i na početku pevačke karijere i te kako konzumirala jela sa mesom. Emisija koju je snimala na početku karijere, a koja je prikazala njenu umešnost u kuhinji, ostala je kao dokaz toga. 

Screenshot YouTube/@NatašaIlićTV

 

Razlog zbog kog je pevačica prešla na veganski režim ishrane možemo tražiti u potrebi da liniju dovede do perfekcije, ali i u promeni životnih vrednosti koje se, kod većine ljudi, menjaju s godinama.

Biftek sa sosom od pečuraka je recept Jelene Karleuše koji morate isprobati, jer ne zahteva puno vremena za pripremu, a garantuje užitak.

Pročitajte Oči pune suza - Jelena Karleuša zaplakala na nastupu, obožavaoci sigurni da je Duško razlog

U nastavku saznajte šta je potrebno za pripremu ovog delikatesa.

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle bez masnoće
  • 125 g putera
  • 125 ml belog vina
  • 3 kašike suvog začina
  • 3 čena belog luka
  • 400 g šampinjona
  • kisela pavlaka

Freepik/stockking

 

Uklonite masnoću sa mesa i isecite na komade željene veličine. Dodajte u tiganj polovinu putera, beli luk isečen na kolutove, a preko položite meso i začinite. Teletinu pržite na laganoj vatri oko 20 minuta, a tiganj poklopite. Pred kraj, prelijte vinom i nastavite obradu dok alkohol ne ispari. 

Pročitajte Recept za pinđur Slavice Rokvić svaka domaćinska kuća treba da isproba, prenosi se generacijama

Pečurke operite, začinite prema ukusu i propržite na ostatku putera. Pred kraj, kada sva tečnost ispari, dodajte pavlaku.
Ostavite meso da se odmori, a zatim poslužite uz sos od pečuraka.

Komentari. (0)

Loading