Recepti
Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom donosi magiju ukusa na vaš sto
02.11.2024 09:30
Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom je idealan način da razmazite sebe
Bojana Stefanović, glumica koja je Fakultet dramskih umetnosti završila 2001. godine kao student generacije, oduvek je imala dara i za pripremu ukusne hrane.
Jedan od prepoznatljivih glasova, sa preko 20 godina iskustva na sinhronizaciji crtanih filmova i reklama, Bojana Stefanović se isprobala i kao food blogerka.
Posetioci bloga, koji nosi simpatičan naziv, Fat Mama, upoznati su sa vrsnim đakonijama koje glumica priprema.
Pročitajte Recept za ajvar Bojane Stefanović domaćice obožavaju, tajna je u ovome
Brojna pojavljivanja u kulinarskim emisijama samo su potvrdila Bojanin talenat u kuhinji, a jedno od jela koje je privuklo veliku pažnju jeste tart sa povrćem i slaninicom.
Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom imate priliku da pogledate u nastavku, a postupak pripreme objašnjen kroz fotografije dodatno će vam olakšati posao.
Sastojci
Za podlogu
- 360 g brašna
- 180 g putera
- 6 kašika hladne vode
- malo soli
Za nadev
- 150 g slanine
- 400 ml kisele pavlake
- 4 jaja
- so i biber
- muskatni oraščić
- karfiol i brokoli
- parmezan za posipanje
Zagrejte rernu na 180°C, i namažite puterom pleh za tart veličine 28 cm.
Razvucite oklagijom i obložite pleh, izbušite dno viljuškom.
Iseckajte slaninicu na kockice, i ispržite.
Usitnite karfiol i brokoli.
Poređajte preko testa.
Žicom umutite jaja i pavlaku, dodajte so, biber i muskatni oraščić.
Prelijte preko slaninice i povrća. Pospite parmezanom.
Pecite oko 30 minuta, dok fil ne naraste i ne porumeni.
Pročitajte Bojana Stefanović ima tajni sastojak za najbolji slatki kupus
Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom idealan je predlog za ove prohladne jesenje dane. U ovom jelu, inspirisanom prepoznatiljivim francuskim klasikom pod nazivom Quiche Lorraine, mogu uživati i najmlađi članovi vaše porodice. Potrebno je samo prilagoditi začine.
Komentari. (0)