Recepti

Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom donosi magiju ukusa na vaš sto

Autor:

02.11.2024 09:30

Foto: Freepik/vecstock

Foto: Freepik/vecstock

Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom je idealan način da razmazite sebe



Bojana Stefanović, glumica koja je Fakultet dramskih umetnosti završila 2001. godine kao student generacije, oduvek je imala dara i za pripremu ukusne hrane

Jedan od prepoznatljivih glasova, sa preko 20 godina iskustva na sinhronizaciji crtanih filmova i reklama, Bojana Stefanović se isprobala i kao food blogerka. 

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

Posetioci bloga, koji nosi simpatičan naziv, Fat Mama, upoznati su sa vrsnim đakonijama koje glumica priprema. 

Pročitajte Recept za ajvar Bojane Stefanović domaćice obožavaju, tajna je u ovome

Brojna pojavljivanja u kulinarskim emisijama samo su potvrdila Bojanin talenat u kuhinji, a jedno od jela koje je privuklo veliku pažnju jeste tart sa povrćem i slaninicom.

Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom imate priliku da pogledate u nastavku, a postupak pripreme objašnjen kroz fotografije dodatno će vam olakšati posao.

Sastojci

Za podlogu

  • 360 g brašna
  • 180 g putera
  • 6 kašika hladne vode
  • malo soli

Za nadev

  • 150 g slanine
  • 400 ml kisele pavlake
  • 4 jaja
  • so i biber
  • muskatni oraščić
  • karfiol i brokoli
  • parmezan za posipanje

Zagrejte rernu na 180°C, i namažite puterom pleh za tart veličine 28 cm.

Iseckajte puter na komadiće, umešajte sa brašnom i solju između prstiju. Trljajte dok ne dobije izgled sredine hleba. Dodajte vodu i umesite glatko testo.

fatmamablog.com

 

Razvucite oklagijom i obložite pleh, izbušite dno viljuškom.
Iseckajte slaninicu na kockice, i ispržite. 
Usitnite karfiol i brokoli. 
Poređajte preko testa.
Žicom umutite jaja i pavlaku, dodajte so, biber i muskatni oraščić. 
Prelijte preko slaninice i povrća. Pospite parmezanom.
Pecite oko 30 minuta, dok fil ne naraste i ne porumeni.

Pročitajte Bojana Stefanović ima tajni sastojak za najbolji slatki kupus

Recept Bojane Stefanović za tart sa povrćem i slaninicom idealan je predlog za ove prohladne jesenje dane. U ovom jelu, inspirisanom prepoznatiljivim francuskim klasikom pod nazivom Quiche Lorraine, mogu uživati i najmlađi članovi vaše porodice. Potrebno je samo prilagoditi začine.

Komentari. (0)

Loading