Recepti
Recept Suzane Mančić za čorbu od povrća morate probati, postaće vam jedno od omiljenih jela
11.11.2024 15:30
Recept Suzane Mančić za čorbu isprobajte što pre, jer to je savršen način da se okrepite
Hladni dani su idealno vreme za pripremu čorbi i jela na kašiku, generalno. Jedan lagan ali nutritivno bogat obrok jeste i čorba Suzane Mančić.
Sa nekoliko lako dostupnih sastojaka i namirnica koje će prijati imunom sistemu, uz nešto začina i malo vremena, recept Suzane Mančić predstavlja savršen način kako da se ugrejete i okrepite.
Loto devojka je recept nasledila od svoje majke, a ovo jelo je redovno na trpezi u domu poznate voditeljke koja ne krije da je veliki gurman i zaljubljenik u kuvanje.
Ljubav prema dobrom zalogaju imala je od koga da nasledi, baš kao i umešnost u kuhinji.
Pročitajte Za recept Gorice Popović ne treba rerna, jeftin i lagan obrok spreman za čas
Sastojci
- 3 krompira
- 4 manje tikvice
- 2 glavice crnog luka
- ¾ čena belog luka
- 1 praziluk
- stabljika celera
- maslinovo ulje
- paradajz-pelat
Povrće operite i isecite na manje komade. Prodinstajte prvo crni luk na malo ugrejanog ulja, a zatim dodajte i ostale sastojke, kad luk omekša. Prelijte toplom vodom i kuvajte dok voda ne provri.
Zatim, smanjite temperaturu, dodajte začine po izboru i kuvajte još oko 30 minuta.
Kada se sastojci raskuvaju, dodajte paradajz pelat i ljutu papriku, po izboru.
Da bi čorba dobila na gustini, ispasirajte sastojke štapnim mikserom.
Pročitajte Brat i sestre na okupu, trpeza san snova - Suzana Mančić sa porodicom proslavila Aranđelovdan
Za bogatiji ukus i baršunastiju teksturu, dodajte oko 250 ml pavlake za kuvanje i dodatno začinite.
Servirajte toplo, uz krutone ili bruskete.
Recept Suzane Mančić nije težak za pripremu, a ova čorba je odličan saveznik za prijatnu atmosferu i ukusan obrok tokom hladnih dana. Uživajte!
Komentari. (0)