Medeni kolač

Medeni kolač idealan za vreme posta, zasladiće vas bolje nego čokolada

Autor:

29.11.2024 18:03

Foto: Instagram reels printscreen

Foto: Instagram reels printscreen

Medeni kolač odobrili najvei sladokuci, idealan za vreme posta



Svaki put kada krene vreme posta čini se da je potreba za slatkišima nikad veća. Ukoliko postite, a tražite poslasticu koja će odgovarati apetitu pravog sladokusca, ne brinite, imamo savršen kolač za vas.

U pitanju je medeni kolač, a evo šta vam je potrebno za njegovu pripremu.

 

 

Sastojci:

- biskvit

- 400 g brašna
- 250 g šećera
- kašičica sode bikarbone
- kesica mlevenog cimeta
- kašičica kakao-praha
- 2 kašike meda
- 3 kašike džema od kajsija
- 60  ml ulja
- 400 ml kisele vode

Pročitajte Slavska trpeza nikad nije bila slađa, sitni kolači gotovi za 10 minuta, Marija Veljković zna kako
 

Središnji sloj:

- 7 kašika džema od kajsija
- 70 g crne čokolade

Glazura:

- 200 g crne čokolade

- 90 g margarina
- 3 kašike ulja

Priprema 

Pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, cimet i kakao-prah, pa im dodajte med i džem od kajsije. Nalijte ulje i kiselu vodu, sve mešajući sjedinite, pa polovinu smese izlijte u papirom za pečenje obloženi pleh.

Veličina može biti 32 x 22 cm. Pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni Celzijusovih 15 minuta, izvadite, premažite džemom od kajsija koji ste prethodno pomešali sa izrendanom crnom čokoladom, prelijte ostatkom smese za biskvit pa kolač pecite jos 20 do 25 minuta.

Instagram reels printscreen

 

Čokoladnu glazuru napravite tako što ćete na laganoj vatri crnu čokoladu otopiti sa margarinom i malo ulja, pa time prelijte kolač.


Za savršene kocke ovaj posni kolač se mora dobro ohladiti.

Prijatno!

Komentari. (0)

Loading