Recepti

Savršen doručak, na stolu za tren oka: Proja po receptu Lidije Vukićević je neodoljiva!

Autor:

03.12.2024 09:20

Foto: Shutterstock/AS Foodstudio

Foto: Shutterstock/AS Foodstudio

Proja po receptu Lidije Vukićević je neodoljiva



Lidija Vukićević, poznata glumica i simbol vanvremenske lepote, u 62. godini impresionira ne samo svojom figurom već i kulinarskim umećem. 

Njeni sinovi David i Andrej često hvale majčine specijalitete, a jedan od najtraženijih u njihovom domu jeste proja po receptu Lidije Vukićević. 

Luka Šarac

 

- Volim da kuvam za svoju porodicu, a ova proja je idealna kada želim nešto brzo, ukusno i zasitno - izjavila je Lidija na društvenim mrežama, gde često deli pokoji delić iz svoje svakodnevice. 

Proja po receptu Lidije Vukićević nije samo ukusna već i toliko jednostavna za pripremu da će postati vaš omiljen izbor za prvi dnevni obrok.

Pročitajte Praznična idila - Lidiji Vukićević bi svaka domaćica pozavidela, kako joj to polazi za rukom (video)

Lista sastojaka potrebnih za pripremu proje po kojoj je glumica postala prepoznatljiva pogledajte u nastavku:

Shutterstock/Miljan Zivkovic

 
  • 3 jajeta  
  • 1 šolja jogurta  
  • 1/3 šolje ulja  
  • 1 kašičica soli  
  • 1 kesica praška za pecivo  
  • 6 kašika belog brašna  
  • 7 kašika kukuruznog brašna ili palente  
  • 150 g belog sira  

Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite modle za mafine tako što ćete ih ovlaš premazati uljem. U činiji ručnom mutilicom umutite jaja dok ne postanu penasta. Dodajte jogurt i ulje, pa lagano promešajte. Pomešajte belo brašno s praškom za pecivo i solju, zatim dodajte u smesu. Nakon toga, umešajte kukuruzno brašno ili palentu. Na kraju, dodajte sitno izmrvljen sir i sve sastojke sjedinite dok ne dobijete homogenu smesu. Rasporedite smesu u pripremljene modle za mafine, pazeći da ih ne prepunite.

Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni, dok proja ne porumeni i ne dobije zlatnu boju. Kada je pečena, ostavite da se prohladi pet minuta, pa pažljivo izvadite iz kalupa i poslužite.

Uz proju poslužite domaći ajvar ili pavlaku – kombinacija je savršena! Takođe, ukoliko želite da obogatite ukus, u smesu možete dodati sitno iseckane masline ili malo sušenog paradajza u ulju.  

Pročitajte Svi je porede sa Lidijom Vukićević - Glumičin bivši muž oženio 21 godinu mlađu (foto)

Proja po receptu Lidije Vukićević osvojiće vas jednostavnim načinom pripreme i neverovatnim ukusom. Ovaj recept je idealan za doručak, užinu, pa čak i kao prilog uz ručak ili večeru. 

Komentari. (0)

Loading