Ljiljana Blagojević

Posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević su pravo remek-delo, unuka Miona je najslađi pomoćnik

Autor:

10.12.2024 11:30

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Posne kiflice po receptu Ljiljane Blagojević su remek-delo, vazdušaste i meke



Ukoliko ste ljubitelj kiflica, sada u vreme posta savršen je tajming da ih pripremite, upravo tako - posne.

Recept za posne kiflice pronašli smo na profilu Ljiljane Blagojević, a ona je prilikom pripreme imala najslađeg pomoćnika, unuku Mionu.

Luka Šarac

 

"Em se uči, em se igra! Svima lepo! Posne kiflice“, napisala je glumica u opisu fotografije na kojoj smo imali prilike da vidimo kako su posne kiflice ispale.

Sastojci za posne kiflice:

Pročitajte Ljiljana Blagojević se javno obratila suprugu, 40 godina provela je kraj njega - Siniša, hvala ti!

- 500 ml mlake vode
- kocka kvasca
- 2 kašike šećera
- brašno po potrebi
- 200 ml ulja
- 3 kašičice soli
- 200 g maslaca
- susam po potrebi

Priprema:

U mlakoj vodi je potrebno da rastopite kvasac sa šećerom i 3-4 kašike brašna, pa ostavite da nadođe. Nakon toga, u posudu za mešanje sipajte oko 400 g brašna, ulje, so i nadošao kvasac pa zamesite testo, postepeno dodajući brašno da testo bude meko.

Testo odmah podelite na šest loptica i svaku rastanjite da bude veličine tanjira. Slažite po dve kore koje mažete maslacem, a treću nemojte mazati.

 

 

Razvucite koru i pravite kiflice koje ćete ređati u podmazan pleh i ostaviti da narastaju jedan sat. Pre pečenja premažite ih vodom i uljem i pospite susamom, i eto savršenog posnog doručka.

Komentari. (0)

Loading