Recepti

Salata sa tunjevinom po receptu Metjua Mekonahija postala je planetarna opsesija, evo kako da je napravite kod kuće

Autor:

13.12.2024 12:01

Foto: Matt Winkelmeyer Getty Images for SXSW, Shutterstock

Foto: Matt Winkelmeyer Getty Images for SXSW, Shutterstock

Recept Metjua Mekonahija za salatu sa tunjevinom



Salate se obično jedu kao prilog uz glavno jelo, ali mnogi ih smatraju i solo obrokom. Nutricionisti se slažu s tim, jer i te kako mogu da nas zasite, a ne treba posebno isticati koliko su zdrave i bogate hranljivim materijama.

U poslednje vreme među viralnim hitovima našla se varijanta koja može da se konzumira i uz neko jelo, i kao deo sendviča. Recept Metjua Mekonahija za salatu sa tunjevinom postao je globalna opsesija.

Shutterstock

 

Proces pripreme otkrio je glumac lično, gostujući u jednom podkastu, piše hellomagazin.hr.

Majonez, kiseli krastavčići, zelena salata – to su uglavnom najčešći sastojci delicije kojoj ljubitelji ribe i ostale morske hrane ne mogu da odole.

Pročitajte Prava zimska salata - Ljute pržene paprike daju neviđeni šmek, Slavica ima recept

Međutim, recept Metjua Mekonahija donosi i neka iznenađenja. Njegov tajni dodatak je - vasabi, japanski ren. Tu su i jabuke, koje daju slatkast ukus, kao i grašak i čips sa halapenjo papričicama.

Potrebni su vam, dakle, sledeći sastojci: tunjevina iz konzerve, sok od limuna, sirće, majonez, vasabi, naseckani crveni luk, iseckani kiseli krastavčići, čips sa halapenjo papričicama, iseckane jabuke, agava, grašak.

Shutterstock

 

Sve možete da nabavite u bolje opremljenim marketima.

Sastojci se dobro promešaju, a od vaših afiniteta zavisi da li će smesa biti kiselija, ljuća ili slađa. Na vama je i izbor hoćete li salatu konzumirati odmah ili je ostaviti da malo odstoji u frižideru.

Pročitajte Džejmi Oliver kuva za vas - Čorba od paradajza u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj!

Možete da je koristite i kao namaz za sendvič, što je najpopularnija varijanta među mlađom populacijom i onima koji nemaju problem da jedu “s nogu”.

Komentari. (0)

Loading