Recepti
Salata sa tunjevinom po receptu Metjua Mekonahija postala je planetarna opsesija, evo kako da je napravite kod kuće
13.12.2024 12:01
Recept Metjua Mekonahija za salatu sa tunjevinom
Salate se obično jedu kao prilog uz glavno jelo, ali mnogi ih smatraju i solo obrokom. Nutricionisti se slažu s tim, jer i te kako mogu da nas zasite, a ne treba posebno isticati koliko su zdrave i bogate hranljivim materijama.
U poslednje vreme među viralnim hitovima našla se varijanta koja može da se konzumira i uz neko jelo, i kao deo sendviča. Recept Metjua Mekonahija za salatu sa tunjevinom postao je globalna opsesija.
Proces pripreme otkrio je glumac lično, gostujući u jednom podkastu, piše hellomagazin.hr.
Majonez, kiseli krastavčići, zelena salata – to su uglavnom najčešći sastojci delicije kojoj ljubitelji ribe i ostale morske hrane ne mogu da odole.
Pročitajte Prava zimska salata - Ljute pržene paprike daju neviđeni šmek, Slavica ima recept
Međutim, recept Metjua Mekonahija donosi i neka iznenađenja. Njegov tajni dodatak je - vasabi, japanski ren. Tu su i jabuke, koje daju slatkast ukus, kao i grašak i čips sa halapenjo papričicama.
Potrebni su vam, dakle, sledeći sastojci: tunjevina iz konzerve, sok od limuna, sirće, majonez, vasabi, naseckani crveni luk, iseckani kiseli krastavčići, čips sa halapenjo papričicama, iseckane jabuke, agava, grašak.
Sve možete da nabavite u bolje opremljenim marketima.
Sastojci se dobro promešaju, a od vaših afiniteta zavisi da li će smesa biti kiselija, ljuća ili slađa. Na vama je i izbor hoćete li salatu konzumirati odmah ili je ostaviti da malo odstoji u frižideru.
Pročitajte Džejmi Oliver kuva za vas - Čorba od paradajza u koju ćete se zaljubiti na prvi zalogaj!
Možete da je koristite i kao namaz za sendvič, što je najpopularnija varijanta među mlađom populacijom i onima koji nemaju problem da jedu “s nogu”.
Komentari. (0)