Recepti
Male tajne iz kuhinje lepe Šeherezade: Berguzar Korel za vas pravi mafine od šargarepe
31.01.2025 16:00

Foto: Photo by S. Alemdar/Getty Images via Guliver
Recept za mafine sa potpisom Berguzar Korel
Berguzar Korel toliko voli kulinarstvo, da je mesecima renovirala svoj omiljeni kutak u kući i opremila ga najsavremenijim uređajima. Kuhinja lepe Šeherezade zaista je posebno mesto, u kome je svaki centimetar uređen sa posebnom pažnjom i ljubavlju.
U takvom ambijentu lako je uživati za šporetom. Turska glumica nedavno je pratiocima na Instagramu predstavila recept za mafine od šargarepe, koje njena deca obožavaju, a često ih nosi i kolegama na posao.

Pexels
Tada ceo set zamiriše na ovu deliciju, njenih ruku delo. Priprema je jednostavna, kaže Berguzar i opisuje ceo proces.
Osim kalupa za mafine, potrebno vam je 175 g brašna, 150 g šećera, 2 jaja, pola kašičice sode bikarbone, pola kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, kašičica cimeta, dve sitno narendane šargarepe, jedna narendana jabuka, 120 g ulja, vanila, 100 g oraha.
Pročitajte Veličanstveni doručak - Palenta na turski način po receptu Nur Fetahoglu, čuvene sultanije Mahidevran
Zagrejte rernu na 180ºC. Dok se ona greje, pet do osam minuta pecite orahe u tiganju koji ste prethodno premazali puterom.

Instagram reels printscreen
U jednoj posudi umutite jaja i vanilu, a u drugoj pomešajte brašno, šećer, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i cimet. Potom dodajte orahe i smesu sa jajima i vanilom. Dobro promešajte.
Kako dalje kaže recept za mafine sa potpisom Berguzar Korel, na kraju stavite rendanu jabuku i šargarepu, i nastavite da mešate da dobijete finu smesu. Sipajte u kalupe i pecite u rerni 20 do 25 minuta. To je sve.
Komentari. (0)