Brzo, ukusno i mekano kao duša: Milica Mandić ima recept za najlepše cimet rolnice koje ste probali
15.02.2025 12:00

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATA Images
Recept Milice Mandić za najmekše cimet rolnice
Tokom vikenda svaka domaćica priprema najlepše đakonije, kako bi obradovala svoje ukućane. Ukoliko vam ovog vikenda nedostaje ideja za desert, recept Milice Mandić za mekane cimet rolnice pravo je rešenje za vas.
Sastojci za cimet rolnice po receptu Milice Mandić
- 500 g brašna
- 75 g šećera
- 1 pakovanje (7 g) suvog kvasca
- 1/2 kafene kašičice soli
- 1 jaje
- 75 ml mleka
- 75 g putera (otopljenog)
Pročitajte: Milica Mandić posle porođaja otkrila da li se vraća sportu - Bilo je mnogo teško
Za fil:
- 100 g smeđeg šećera
- 2 kašike mlevenog cimeta
- 50 g putera (omekšalog)
Za preliv:
- 100 g šećera u prahu
- 2-3 kašike mleka
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, suvi kvasac i so. Dodajte jaje, mleko i otopljeni puter, pa sve dobro izmešajte. Kada se sastojci sjedine, prebacite testo na pobrašnjenu površinu i mesite ga oko 5-7 minuta, dok ne postane glatko i elastično. Stavite testo u nauljenu posudu, pokrijte krpom i ostavite da se diže na toplom mestu oko 1 sat ili dok se ne udvostruči u volumenu.
Dok se testo diže, pomešajte smeđi šećer i mleveni cimet u maloj posudi.

Oblikovanje rolnica:
Kada se testo diglo, prebacite ga na pobrašnjenu površinu i razvaljajte ga u pravougaoni oblik. Omekšali puter ravnomerno rasporedite po razvaljanom testu. Rasporedite pripremljeni fil (šećer i cimet) preko testa.
Počnite da uvijate testo s jedne strane, formirajući čvrst rolat. Isecite rolat na 12-15 delova i stavite ih u prethodno nauljenu tepsiju ili pleh.
Pokrijte rolnice krpom i ostavite ih da se dižu još 30 minuta. Zagrejte rernu na 180°C . Pecite rolnice 20-25 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđe.
Priprema preliva:
Dok se cimet rolnice hlade, pomešajte šećer u prahu i mleko dok ne dobijete glatki preliv. Prelijte preliv preko ohlađenih cimet rolnica i uživajte u ovom neodoljivom slatkom pecivu! Prijatno!
Komentari. (0)