Posne knedle sa šljivama: Starinska poslastica, jedan sastojak daje joj poseban šmek
17.03.2025 10:00

Foto: Nale Coolinarija
Posne knedle sa šljivama jednostavno se prave a ukus im je božanstven
Ovaj klasik se ne može porediti sa bilo kojim drugim kolačem. Knedle sa šljivama su poslastica koja se ne zaboravlja. Ako ste ih se uželeli, probajte posne knedle sa šljivama, ukus će vas oduševiti.
Pročitajte Brza i zdrava: Posna pasta od susama od samo tri sastojka
Sastojci
- 800 g belog krompira
- prstohvat soli
- 400 g brašna
- 15 komada očišćenih šljiva
- kašičica soli
- ulje
- 200 g prezli
- 150 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašičica cimeta

Nale Coolinarija
Postupak
Krompir skuvati u posoljenoj vodi, ispasirati i ohladiti. U pire dodavati brašno dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvući ga, iseći na kvadrate, u svaki uviti šljivu očišćenu od koštice i napraviti knedlu. Skuvati ih u posoljenoj vodi, kad isplivaju na površinu izvaditi. Uvaljati u prezlu proprženu na ulju, poslužiti sa šećerom pomešanim sa vanilin šećerom i cimetom.
Komentari. (0)