Posne knedle sa šljivama: Starinska poslastica, jedan sastojak daje joj poseban šmek

Autor:

17.03.2025 10:00

Foto: Nale Coolinarija

Foto: Nale Coolinarija

Posne knedle sa šljivama jednostavno se prave a ukus im je božanstven



Ovaj klasik se ne može porediti sa bilo kojim drugim kolačem. Knedle sa šljivama  su poslastica koja se ne zaboravlja. Ako ste ih se uželeli, probajte posne knedle sa šljivama, ukus će vas oduševiti.                                                                                                                                                     

Pročitajte Brza i zdrava: Posna pasta od susama od samo tri sastojka                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

 

 

Sastojci 

- 800 g belog krompira 
- prstohvat soli
- 400 g brašna 
- 15 komada očišćenih šljiva 
- kašičica soli
- ulje 
- 200 g prezli 
- 150 g šećera 
- kesica vanilin šećera 
- kašičica cimeta      

Nale Coolinarija

 

                                                                                                                                                                           Postupak                          

Krompir skuvati u posoljenoj vodi, ispasirati i ohladiti. U pire dodavati brašno dok se ne dobije meko testo koje se ne lepi. Razvući ga, iseći na kvadrate, u svaki uviti šljivu očišćenu od koštice i napraviti knedlu. Skuvati ih u posoljenoj vodi, kad isplivaju na površinu izvaditi. Uvaljati u prezlu proprženu na ulju, poslužiti sa šećerom pomešanim sa vanilin šećerom i cimetom. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Komentari. (0)

Loading