Milena Lasić

Milena Lasić sada je najsrećnija žena, oktobar 2024. doneo je i nju

Autor:

22.10.2024 14:00

Foto: Privatna Arhiva

Foto: Privatna Arhiva

Milena Lasić oduševila izložbom



Milena Lasić, slikarka i vizuelna umetnica, ovih dana živi svoj san. Pre tačno tri dana otvorila je samostalnu izložbu u Kulturnom centru Zlatibor. 

Izložba nosi naziv „Tri boje, tri reči”, i ima jaku poruku.

Privatna Arhiva

 

- Izgraditi nacionalni identitet je dug i ozbiljan proces. Iako smo narod star vekovima, u jednom istorijskom i vremenskom periodu, ne tako davnom, skoro smo ga izgubili. To je kao drvo bez korena. 

Zasadimo drvo, neka se učvrsti korenje, grane neka rastu ka Suncu i svetlosti, pa posle iste te grane nek naprave hlad, i u njemu spokoj. Isto je i sa nacionalnim bićem.

Pročitajte Frano i Milena Lasić ekskluzivno za Gloriju predstavljaju sina Nikolasa - Praznici nas vraćaju u detinjstvo (foto)

U današnje vreme globalizma, novog svetskog poretka, politike koja vas ščepa u svoje kandže i preko sredstava javnog informisanja formira stvarnost, nije lako biti svoj, na jedan ljudski način. Razumeti druge, ali pre svega negovati i voleti svoje. „Ljubi bližnjeg svog, kao samoga sebe” - rekla je Milena Lasić.

Privatna Arhiva

 

Slikarka i vizuelna umetnica otkrila je zanimljive detalje svoje izložbe.


- Moja dela u tri boje, crvenoj, plavoj i beloj, pod nazivom „Vera, ljubav, nada”, simbol su grana tog drveta, koje smo zasadili i koje raste. To su boje simbola moje domovine i mog rodnog grada, a nazivi dela su ono što treba da krasi svakog od nas.

Privatna Arhiva

 

Većina radova je na drvenoj podlozi, potezi bojom su neupeglani, deluju kao da je preko njih prohujalo vreme, a iskričavi detalji simbolizuju današnjicu i sjajno putovanje u budućnost.

Kroz simbol tri boje i tri reči, putujemo kroz prošlost, sadašnjost i budućnost našeg bića, kroz vjek i vjekova. Amin.

Privatna Arhiva

 

 

Komentari. (0)

Loading