Recept
Jeftina i bez pečenja: Recept za tortu koja se služila na venčanju princa Vilijama i Kejt Midlton će vas oduševiti FOTO
19.04.2023 17:15
Omiljena torta princa Vilijama jednostavna je za pripremu
Kraljevsko venčanje svi mi zamišljamo kao gala događaj na kome se služe gastronomska remek-dela, ipak, najpopularniji slatkiš na trpezi te 2011. godine bila je omiljena torta princa Vilijama koja se veoma lako priprema.
Iako je mladenačka torta na venčanju princa Vilijam i Kejt Midlton bila je lagana poslastica sa limunom, posle svadbe se najviše pričalo o drugoj torti – čokoladnom dezertu od keksa koji je princ pojeo za tili čas!
Pročitajte: Manekenka umesto princeze - O aferi princa Vilijama bruje svetski mediji, Kejt je prevario sa...
Budući da je reč o slatkišu koji je od ranog detinjstva obožavao, Vilijam je izrazio želju da njome posluži cenjene zvanice na svom venčanju. Omiljena torta princa Vilijama se ne peče, a recept vam prenosimo u celosti.
Pročitajte: Torta od samo dva sastojka?! Tri recepta koja ćete odmah isprobati
Sastojci:
250 grama keksa
120 grama omekšalog puterta
120 grama šećera
120 grama crne čokolade
2 kašike vruće vode
Čokoladni ganaš:
120 grama crne čokolade
120 grama slatke pavlake
Omiljena torta princa Vilijama jednostavna je za pripremu
Priprema
Izlomite keks na komadiće veličine od 1-2 cm (ručno, kako ne bi bio presitan). U jednoj činiji pomešajte omekšali puter i slatku pavlaku i mutite dok ne sobijete laganu i glatku smesu.
Otopite čokoladu (u mikrotalasnoj ili na pari), pa je dodajte mešaviniu putera i šećera i promešajte dobro.
Na kraju dodajte vodu i izlomljen keks, pa dobro promešajte kako biste vidi sigurni da je sav keks dobro prekriven čokoladom.
Prebacite smesu u kalup obložen pek-papirom, pa stavite u frižider da se hladi i stegne, najmanje pola sata.
Što se tiče ganaša, stavite slatku pavlaku da prokuva, pa joj dodajte izlomljenu crnu čokoladu. Mešajte dok se krčka na tihoj do srednjoj vatri, sve dok se čokolada ne otopi i smesa lepo ne sjedini.
Potom izvadite torticu iz kalupa i pažljivo je prelijte ili premažite povim čokoladnim prelivom, pa ukrasite po želji.
Komentari. (0)