Dragan Bjelogrlić

Dragan Bjelogrlić proglašen krivim za napad na Antonijevića

Autor:

25.10.2024 16:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Dragan Bjelogrlić osuđen je zbog nasilničkog ponašanja



Prvi osnovni sud u Beogradu danas je doneo presudu protiv poznatog glumca i reditelja Dragana Bjelogrlića, proglasivši ga krivim za nasilničko ponašanje prema reditelju Predragu Gagi Antonijeviću

Dragan Bjelogrlić osuđen je za naslilničko ponašanje u niškom hotelu "Ambasador" 2021. godine, gde je došlo do fizičkog obračuna između dvojice umetnika.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Incident u Nišu izazvao je veliku pažnju javnosti, a nakon sukoba Bjelogrlić je bio zadržan do 48 sati zbog sumnje na nasilničko ponašanje.

Dragan Bjelogrlić osuđen je na kaznu od 6 meseci uslovno, s rokom provere od dve godine, što znači da će izbeći zatvor ukoliko u tom periodu ne počini drugo krivično delo.

Pročitajte Pre Maje Dragan Bjelogrlić preoteo je devojku ovom poznatom dasi, ludo su se voleli, a on ga je mrzeo

Sutradan je iz niškog KP zavoda sproveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo, gde je, prema zvaničnom saopštenju, priznao napad i izrazio žaljenje zbog svojih postupaka. Nakon ovog saslušanja, mera zadržavanja mu je ukinuta, te mu je omogućeno da se brani sa slobode. 

Pročitajte Dragan Bjelogrlić podelio najlepše vesti, ovo su toliko čekali

- Posle tri godine i dva meseca medijske tiranije, u kojoj sam već prvog dana, od svih državnih medija, predstavnika vlasti pa i samog predsednika države, proglašen krivim, došao je trenutak da se o mojoj eventualnoj krivici izjasni, jedina merodavna institucija. Sud Republike Srbije - kazao je Bjelogrlić u završnoj reči.

Ovaj slučaj dodatno je polarizovao javnost, dok je presuda po kojoj je Dragan Bjelogrlić osuđen za počinjeno delo izazvala niz reakcija u kulturnoj zajednici.

Komentari. (0)

Loading