Čizkejk u kojem ce uživati čak i oni koji nisu ljubitelji kolača
07.08.2020 10:00
Zvuči gotovo neverovatno, ali mohito čizkejk pokazao se kao pun pogodak.
Osvežavajuća torta, naizgled ne spojiva kombinacija ispostaviće se kao savršena torta za proslave u letnjem periodu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, čak i oni koji nisu ljubitelji egzotičnih poslastica, ostaće zatečeni savršenim slatko/kiselim desertom.
Sastojci:
Podloga
- 450g mlevenog keksa
- 180g putera
- 3-4 kašike mleka
- 2 kašike smeđeg šećera
Krema
- 500g svežeg sira
- 500g maskarpone sira
- 2 kašike šećera u prahu
- 1dl slatke pavlake
- 15 listova želatina
- 3 limete
- Šaka listova sveže nane
- 180g kristal šećera
- 1dl vode
- 6 kašika belog ruma
Za ukrašavanje
- 250ml slatke pavlake
- 1 šlag fix
- 1 vanilin šećer
- 1 limeta
- Listići nane
- Slamčice
View this post on Instagram
Priprema:
u mleveni keks dodati otopljeni puter, mleko i šećer, zatim smesu utisnuti u kalup i staviti u frizider, dok krema ne bude gotova.
U tiganj stavite vodu i šećer, zagrejte vodu do ključanja, mešajući dok se šećer ne otopi. Kuvajte još 2-3 minuta. Narendajte koru limete, iscedite sok i uz listove nane i beli rum dodajte zašećerenu vodu. Promešajte i pustite 10-15 minuta da sastojci puste ukus, preporučila Bojana Matek.
Mikserom izmešajte sir i maskarpone, šećer u prahu, slatku pavlaku i malo po malo dodajte proceđeni sirup. Listiće želatina nakvasite i lagano ih zagrevajte u tiganju. U istopljen želatin dodajte 3 kašike kreme od sira i zatim sve zajedno pomešajte u kremu. Kremu rasporedite preko keksa i ostavite da odstoji u frižideru preko noci.
Na kraju ukrasite šlagom i vanilin šećerom, kriškama limete, listićima mente, slamčicama i uživajte u slasnom dezertu!