Čizkejk u kojem ce uživati čak i oni koji nisu ljubitelji kolača

Autor:

07.08.2020 10:00

Foto:

Foto:



Zvuči gotovo neverovatno, ali mohito čizkejk pokazao se kao pun pogodak.

Osvežavajuća torta, naizgled ne spojiva kombinacija ispostaviće se kao savršena torta za proslave u letnjem periodu, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, čak i oni koji nisu ljubitelji egzotičnih poslastica, ostaće zatečeni savršenim slatko/kiselim desertom.

Sastojci:

Podloga

  • 450g mlevenog keksa
  • 180g putera
  • 3-4 kašike mleka
  • 2 kašike smeđeg šećera

Krema

  • 500g svežeg sira
  • 500g maskarpone sira
  • 2 kašike šećera u prahu
  • 1dl slatke pavlake
  • 15 listova želatina
  • 3 limete
  • Šaka listova sveže nane
  • 180g kristal šećera
  • 1dl vode
  • 6 kašika belog ruma

Za ukrašavanje

  • 250ml slatke pavlake
  • 1 šlag fix
  • 1 vanilin šećer
  • 1 limeta
  • Listići nane
  • Slamčice

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bojana Matek (@boky26) on Sep 2, 2019 at 9:21am PDT

Priprema:

u mleveni keks dodati otopljeni puter, mleko i šećer, zatim smesu utisnuti u kalup i staviti u frizider, dok krema ne bude gotova.

U tiganj stavite vodu i šećer, zagrejte vodu do ključanja, mešajući dok se šećer ne otopi. Kuvajte još 2-3 minuta. Narendajte koru limete, iscedite sok i uz listove nane i beli rum dodajte zašećerenu vodu. Promešajte i pustite 10-15 minuta da sastojci puste ukus, preporučila Bojana Matek.

Mikserom izmešajte sir i maskarpone, šećer u prahu, slatku pavlaku i malo po malo dodajte proceđeni sirup. Listiće želatina nakvasite i lagano ih zagrevajte u tiganju. U istopljen želatin dodajte 3 kašike kreme od sira i zatim sve zajedno pomešajte u kremu. Kremu rasporedite preko keksa i ostavite da odstoji u frižideru preko noci.

Na kraju ukrasite šlagom i vanilin šećerom, kriškama limete, listićima mente, slamčicama i uživajte u slasnom dezertu!

 

 

 

goran.anicic

Autor