Tajna je u doručku: Evo zbog čega El Mekfirson i u 52. zovu "Telo"
06.02.2017 16:54
Zahvaljujući savršeno izvajanoj figuri, bivša manekenka El Mekfirson već dugi niz godina nosi laskavi nadimak "Telo", a izgleda da joj i u 52. ovaj naziv pristaje.
I dok većina misli da lepa Australijanka zahvaljujući strogoj dijeti i napornom vežbanju uspeva da održi liniju, istina je sasvim drugačija.
Manekenka je svoje tajne podelila sa čitaocima"Your Fitness" magazina.
- Kad napunite 52, postanete svesni da se do zdravog uma i tela dolazi kombinacijom izbalansirane ishrane, vežbi, intuicije, iskustva i ljubavi, ja zaista u to verujem. Danas u ovim zrelim godinama, mnogo manje se opterećujem time koliko kilograma imam ili koji konfekcijski broj nosim, nego kad sam bila mlađa - kaže manekenka.
El naglašava da više nije opsednuta kilažom i merenjem kalorija, kao što je bila u manekenskim danima.
- Danas čvrsto veruem da lepota dolazi iznutra i to verovanje mi je promenilo pogled na život. Mnogo više pažnje i vremena posvećujem radu na sebi, meditacija je postala značajan deo mog svakodnevnog života - kaže El i naglašava da je za vitak stas svakako bitan sport, ali da kad god je u mogućnosti, radije bira da vežba aktivnosti na otvorenom, umesto u teretani. Pa tako, njena preporuka je da svakodevno provedete 45 minuta u nekoj vrsti fizičke aktivnosti - makar u šetnji sa drugaricama, radu po kući, džogiranju, đuskanju...
Manekenka insistira i na tome da se ne pridržava strogog režima ishrane.
- Veoma mi je važno da ne moram da budem strogo disciplinovana, kada je ishrana u pitanju. Tajna, po meni, nije u strogom pridržavanju pravila, već u umerenosti. Ne verujem u ekstremne dijete. Moja ishrana se sastoji od dosta zeljastog povrća, salata, voća i čistih proteina - ističe Mekfirson.
A ono što je po El najvažnije, ukoliko želite da i u zrelim godinama imate fit telo jeste doručak. Njemu treba posvetiti najviše pažnje, smatra lepotica.
- Mislim da je važno da vam prvoi obrok u danu bude nešto toplo. Moj izbor su ovsene pahuljice ili musli sa toplim kompotom od jabuka!
Komentari. (0)