EP u atletici

Fantastičan uspeh: Srebro za Adrianu Vilagoš

Autor:

20.08.2022 21:53

Foto:

Foto:

Adriana Vilagoš osvojila srebro u Minhenu



Adriana Vilagoš, srpska bacačica koplja, osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu. Osamnaestogodišnjakinja iz Malog Iđoša u šestoj seriji bacila je koplje 62,01 metar, što joj je obezbedilo drugo mesto na pobedničkom postolju. Atletičarka je dvostruka juniorska prvakinja sveta i prvi put učestvuje na seniorskom prvenstvu Starog kontinenta. Zlatnu medalju osvojila je Grkinja Elena Cengo sa 65,81 metar, dok je bronza pripala Barbori Špotakovoj. 

U juniorskoj konkurenciji zlatne medalje osvojila je na svetskim prvenstvima u Keniji i Kolumbiji, a bila je prva i na Mediteranskim igrama u Alžiru. Koliko je bila dominantna pokazuje i podatak da je pri svakom bacanju bila bolja od svojih vršnjakinja za nekoliko metara, a najduže je bilo 63.52 metra. Tako su na podijumu niže od nje bile Valentina Barios iz Kolumbije sa 57.84 i Manuela Rotundo iz Urugvaja sa 55.11 metara.

Adriana je Srbiji u Minhenu donela treću medalju, zlato je osvojila Ivana Vuleta u skoku u dalj, dok je bacač kugle Armin Sinančević osvojio srebro. 

Pročitate i: Suze za zlato- Emotivna šampionka Evrope

 

getty

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading