Milena Dravić

Dobro veče, ja sam vas opljačkao: Ovako je Milena Dravić reagovala kada je upoznala lopova koji joj je orobio stan

Autor:

14.10.2024 12:30

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Milena Dravić oprostila lopovu koji ju je opljačkao



Ime i prezime našeg filma... Neponovljiva, jedna i jedina, u večnost se preselila na današnji dan pre šest godina.

Mnogo je priča i anegdota iz uzbudljivog života legendarne glumice, a među manje poznate spada epizoda kada je Milena Dravić oprostila lopovu koji joj je opljačkao stan.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Kako je jednom prilikom otkrila, neprijatno iskustvo koje je doživela 1971. godine pamtila je celog života.

Naime, dok je bila na probi svoje prve predstave „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“, javili su joj da je njen stan obijen i da su iz njega nestale sve dragocenosti.

Istog časa napustila je pozorište i otišla kući, gde je zatekla policiju.

Pročitajte Za prvog supruga udala se u kuhinji, drugi ju je napustio, a treći... Ovo su najveće ljubavi Milene Dravić

A onda se, nekoliko godina kasnije, dogodio susret kakav ni holivudski scenaristi ne bi mogli da izmisle.

Dok je sedela u jednom kafiću u Kotoru, prišao joj je konobar i pitao da li može da joj se pridruži „čovek koji joj je počistio stan“.

Zbunjena Milena nije odmah shvatila šta znači „čišćenje“, budući da su njenu kuću, kako je ispričala, uvek sređivale žene, a ne muškarci. Ipak, dozvolila je konobaru da pošalje misterioznog gospodina. On je čuvenoj glumici pružio ruku, seo preko puta nje i otvorio dušu.

Antonio Ahel/ATA Images

 

- Ja sam onaj koji vam je 1971. opljačkao stan. Odneo sam sve vredne stvari i prodao ih. Ja sam običan lopov, ali odrobijao sam. Možete li mi oprostiti?

Milena je ostala u šoku. Dugo je nepoznatog čoveka gledala u oči, a onda shvatila značenje reči „čišćenje“ i samo rekla: „Opraštam vam“.

Izgovorila je to svesna da joj nikad nisu vraćene pokradene stvari, među kojima su bile nagrade i vredan nakit. Čak je želela da sazna nešto više o životu dotičnog gospodina lopova.

Pročitajte Milena Dravić napravila je skandal o kojem je brujao ceo svet, umalo je ostala bez posla

Kada ga je pitala šta radi u Kotoru, objasnio joj je da se sada bavi poštenim poslom, da se smirio, oženio, da ima decu.

Diva našeg glumišta često je govorila da joj je ljubav najveća inspiracija i nešto što ju je pokretalo celog života, a priča kako je Milena Dravić oprostila lopovu je još jedna potvrda da je, osim velikog talenta, imala i veliko srce.

Komentari. (0)

Loading