Emina Jahović: Žena u muškoj priči

Autor:

07.07.2015 12:47

Foto:

Foto:



Muzička zvezda, koja je u Beogradu promovisala novi singl, kaže da u njenoj kući vlada matrijarhat i srećna je što njeni sinovi polako uče srpski jezik, pošto joj je to bila želja otkad ih je rodila

Foto: Saša Mihajlović

Iako požrtvovana mama, pop pevačica Emina Jahović (33) morala je na nekoliko dana da se odvoji od sinova Jamana (6) i Javuza (3) kako bi došla u Beograd. I dok je tata, turski muzičar Mustafa Sandal (45), u Istanbulu čuvao dečake, popularna mama je u srpskoj prestonici promovisala singl “Muške priče”, koji je nedavno snimila sa beogradskim di-džejom Šonetom i reperom Tečom Gambinom.
- Ova pesma je za mene bila eksperiment. Pomalo je drugačija od svega što sam do sada snimila, ali mislim da će biti pravi letnji hit. Na njoj sam samo gost, a uskoro ću objaviti numeru “Amor”, koja je prava ženska pesma i sigurna sam da će je devojke zavoleti i pevati ovog leta - objašnjava Emina.

Kako je to biti žena u “muškoj” priči, s obzirom na to da živite samo sa muškarcima?
- Navikla sam na to. Zaista je lako i lepo biti žena u muškim pričama. Živim sa tri muškarca, jednim velikim i dva malena, pa vam mogu reći da sam zaštićena kao beli medved.

Da li vam je odrastanje sa bratom pomoglo da lakše razumete muškarce?

- Naravno da jeste. Bila sam najmlađa u porodici i odrastala sam u maloj sredini, a pored starijeg brata Mirsada, bila je tu i sestra Senada. Bili smo okrenuti jedni drugima, sve smo delili i danas se bezrezervno volimo, poštujemo i razumemo.

Vladaju li u vašem domu tipične podele na muške i ženske poslove ili je, možda, drugačije?
- Vladaju, s tim što sam ja ta koja deli zaduženja. Kod nas vlada matrijarhat.

Čime se vodite kad vaspitavate sinove?
- Smatram da su mene moji roditelji lepo vaspitavali, učili da cenim prave vrednosti u životu i to mi je glavna vodilja kod vaspitavanja dece. I Mustafa i ja ih učimo da budu skromni, da se trudom i radom dolazi do rezultata.

Sinovi su njen život (foto: Instagram)

Jamanu ste nedavno proslavili rođendan nešto ranije, zbog školskog raspusta. Da li je imao nekih posebnih želja?

- On je, kao svako dete, skocentrisan na igrice, tako da smo mu to i kupili. A moja jedina želja, i za Jamana i za Javuza, je da budu živi, zdravi i nasmejani kroz život.

Da li sinovima ispunjavate sve želje ili se trudite da ih ne razmazite previše?
- Mogu ponosno da kažem da nijedan od njih dvojice nije nimalo razmažen. Naravno da im nekada ispunimo želju, ali većinu stvari koje požele moraju da zasluže.

Sudeći prema vašim profilima na društvenim mrežama, Jaman uživa u plivanju. Postoji li ambicija da se profesionalno bavi time?
- Jaman obožava sport uopšte i sve više verujem da će to biti njegov put. Izuzetno se spretan, sposoban, brz, okretan. Pustiću ga da on odluči čime će se baviti u životu, jer smatram da je bitno da deca imaju pravo na izbor. Moje želje su jedno, ali on treba da radi ono što njega usrećuje. Na kraju krajeva, tako sam i ja.

Kako Javuzu ide učenje srpskog jezika?

- Otkako se rodio, znala sam da ću ga učiti mom jeziku, jer sam želela da ga zna. Njegov stariji brat malo bolje govori srpski, a on je krenuo da ga uči tek pre nekoliko meseci, ali presladak je kad izgovara naše reči. Iz dana u dan napreduje, što možete da vidite i čujete na video-snimcima na mom instagram profilu. Razume dosta, ali je još uvek mali da bi tečno pričao i turski i srpski.

Ima li između njih takmičenja? Da li Javuz kopira starijeg brata, kao što to obično rade mlađi?
- Mnogo su različiti, imaju drugačija interesovanja i nigde se ne poklapaju, tako da tu nema kopiranja. Jaman voli sport, muziku, dok Javuz voli slova, igračke sa brojevima, i u stanju je po ceo dan da slaže reči. Ali njih dvojica se mnogo vole.

Suprug Mustafa kao najveća podrška (foto: Instagram)

Da li je samopouzdanje odraz stila?
- Apsolutno. Teško je nositi garderobu u koju ne veruješ. Najbitnije da sam sebi budeš lep, mišljenje drugih nije toliko važno.

Vaše modne kombinacije na instagramu ostavljaju mnoge bez daha. Jeste li planirali da na neki drugi način uđete u modne vode?

- Naravno, i na tome uveliko radim. U ostalom, u budućnosti ćete slušati o brendu pod imenom “YAEMINA”.

Imate li planove za predstojeće leto?
- Pored lansiranja moje kolekcije cipela, sprejova za telo i novog parfema, planiram da se dobro odmorim i da sa svojom porodicom uživam maksimalno.

Tekst je originalno objavljen u štampanom izdanju magazina “Gloria” u broju 630.
Goran Anicic

Autor

Komentari. (0)

Loading