Marko Simonović o prvim danima roditeljstva: Majkama je uvek lakše

Autor:

02.04.2017 21:30

Foto:

Foto:



Otkad je pre šest meseci dobio kćerku Taru, krilni igrač Crvene zvezvde Marko Simonović (30) počeo je da pruža najbolju košarku u životu a tome kakvi su bili prvi dani očinstva govorio je za magazin "Gloria".

– Odjedanput u naš život je ušla nova osoba i to sićušna beba. Nisam ni spavao, non-stop sam gledao da li joj nešto fali. Znao sam da stojim pored kreveca i netremice je posmatram. Odmah sam je uzeo u naručje, ali sam se baš bojao, bio sam skroz stegnut, jer bila je malena. Nisam znao kako da se ponašam, pa me je Marija ohrabrivala da se opustim. Majkama je uvek laške.

Zbog prirode posla često nije kod kuće ali kada je tu, ona kćerki menja pelene, kupa je. Najsrećniji je kad mu se ona osmehne.

– Kad me čuje, počne da se smeje, ako je nervozna, odmah se umiri čim joj se mama i ja obratimo. Biti tata je stvarno poseban osećaj, samo roditelji znaju o čemu pričam. I meni su drugi govorili da ću to spoznati tek kad postanem otac, i tek sad razumem o čemu su pričali. Što nedavno reče Vlado Georgiev, koji je dobio kćerkicu malo pre nas, čak je ista doktorka porodila i njegovu i moju izabranicu, mislio sam da nikad neće biti spreman da ljudima toliko ugađam, a sad je došla ona i vidim da ću morati da obezbedim sve što poželi. Tako se i ja osećam, jedva čekam da mi kaže šta želi da istog trenutka to i stvorim.

Tara je već postala tatina glavna amjlija.

– Ona je moj najveći izvor energije. I najlepši. Pred svaku utakmicu se igram s njom, a ako smo negde na gostovanju, pozovem Mariju na video-kol i onda gledam kćerkicu i pričam joj. To mi daje snage da igram još bolje, dam maksimum. Sve je nekako lakše otkad je Tara došla.

Komentari. (0)

Loading