Kako je devedestih jedna vožnja taksijem umalo bila fatalna za Sašu Loknera

Autor:

15.03.2017 21:44

Foto:

Foto:



Aleksandar-Saša Lokner (52), klavijaturista, kompozitor i aranžer devedesete, osim po inflaciji i nestanku tržišta za rokenrol, pamtiće po avanturi koja se umalo završila tragedijom.

- Jedne večeri snimali smo u jednom novosadskom studiju. S nama je bio taksista koji nas je svuda vozio i naš tadašnji menadžer Saša Dragić. Na vestima je objavljeno da su u zemlji primećeni teroristi u žutom taksiju. Bilo je prilično kasno kada smo pošli za Beograd. U Novom Sadu su ostali Bajaga i Dragić, dok smo se nas šestorica potrpali u taksi. Nismo daleko odmakli. Policija nas je zaustavila već kod Petrovaradinske tvrđave. Kako smo bili “pod gasom” i vozili brzo, taksista nije stao. Zaustavio se tek kod obližnje kafane i još se šalio govoreći da će nas sledeća patrola na putu, ukoliko im je javljeno da smo pobegli, malo duže čekati.

Popili smo po turu, a onda još jednu. Taman što smo krenuli ispred nas se našla gomila vojnih i policijskih specijalaca. Zaustavili su nas, bukvalno iščupali vrata sa auta i izvukli napolje. Svi smo se našli na asfaltu i iznad svakog od nas stajao je po jedan specijalac držeći nam nogu na grudima, dok su nam u lica bile uperene reflektorke. Onako pijani nismo mogli da prestanemo da se smejemo. Čuo sam kako neko govori specijalcu da mu skloni nogu sa stomaka jer će da povrati. Odveli su nas u stanicu gde smo prenoćili i ortreznili se. Komandir nam je sutradan rekao da je malo falilo da te večeri pucaju na nas. Posle smo shvatili da je osim vožnje u alkoholisanom stanju i prekoračenja dozvoljene brzine problem bio u tome što smo se nalazili u žutom taksiju, istom onakvom u kome su ranije primećeni navodni teroristi.- ispričao je za magazin "Gloria".

Komentari. (0)

Loading