Katarina Lazarević Petrović: Od kada znam za sebe želela sam da budem nečija supruga

Autor:

25.10.2018 20:00

Foto:

Foto:



Pošto se uverila da je profesor klavira Đorđe Petrović čovek s kojim želi da dočeka starost, televizijska autorka i voditeljka odlučila je da se uda za njega iako ga je poznavala samo mesec dana

Posle samo mesec dana zabavljanja sa profesorom klavira iz Novog Pazara Đorđem Petrovićem (35) voditeljka “Jutarnjeg programa” i emisije “Posle ručka” na Televiziji Happy Katarina Lazarević (30) rešila je da se uda. Činjenice da imaju mnogo zajedničkih prijatelja i gotovo identična interesovanja i da je njihovoj vezi “kumovao” otac Gerasim, iguman manastira Đurđevi stupovi, bile su dovoljne da se odluči na hrabar korak.

Intimno venčanje na obali mora: Udala se Suzana Mančić (foto)

- Oboje smo bili aktivni u akciji “Obnovimo sebe, podignimo Stupove”, ali smo se upoznali kada je Đorđe dovezao oca Gerasima na Sajam knjiga prošle godine u oktobru. Nakon toga čitava ekipa je došla na slavu kod mojih roditelja i od tada smo se neprestano čuli i dopisivali. Ubrzo smo odlučili da odemo na Zlatibor i ispitamo emocije koje su se probudile u nama. Tačnije, trebalo je da ja vidim šta se tu dešava jer je on od početka znao da sam ja žena za njega. Vrlo brzo sam shvatila da je Đorđe muškarac s kojim želim da provedem ostatak života.

Čist planinski vazduh pozitivno je uticao na njihov odnos. Na Zlatiboru su rešili da se venčaju, a od momenta kad su doneli tu odluku pa do razmenjivanja bračnih zaveta u crkvi prošlo je samo nekoliko dana.

Venčanje Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića: Naručena kiša i burme za početak srećnog života (foto)

- Od kada znam za sebe želela sam da budem nečija supruga. Brak je za mene vrhunac partnerskih odnosa i ljubavi. Od dvadesete godine, kad sam krenula da izlazim sa momcima, žudela sam da imam nekog s kim ću deliti dobro i loše. Za mene je to poenta života. Veza sa Đorđem je prva koju nisam detaljno analizirala, ali sve je s njim od starta vodilo ka venčanju. Prevagnulo je to što smo oboje u istom trenutku hteli iste stvari, i čim smo shvatili da je to to, do samog čina je prošlo nekoliko dana. Venčanje u crkvi je trebalo obaviti pre Božićnog posta, pa smo stigli da pozovemo samo kumove i članove najuže familije. Uzeli smo se u manastiru Svetog Arhangela Gavrila u opštini Svrljig, a venčao nas je otac Varnava. I venčanicu sam nabavila na brzinu, pozajmila sam kostim, prizrensku narodnu nošnju iz Kulturno-umetničkog društva “Kopaonik”.

U maju su organizovali građansko venčanje u Beogradu. Pre toga voditeljka je sedam meseci živela u Novom Pazaru.

- Nakon crkvenog venčanja odlučila sam da nastavim život u mestu odakle je moj suprug. U početku mi je sve bilo zanimljivo. Prelepa priroda, fantastična hrana, blizina Golije i Kopaonika. Živeli smo u kući njegovih roditelja, blizu Petrove crkve, i toliko je bilo lepo da sam na trenutak pomislila da ću se povući iz medija. Međutim, pošto sam povremeno dolazila u Beograd da radim kulinarsku emisiju “Katarinine čarolije” za Kitchen TV, desilo se da mi je ponuđen posao na nacionalnoj televiziji. Kao nekome ko je 14 godina svaki dan išao na posao, nedostajala mi je radna aktivnost. Donošenje odluke da se vratim u Beograd olakšalo mi je i to što je Đorđe sve češće počeo da dobija poslovne angažmane u prestonici.

Predrag i Ana Rajković: Nasmejani mladenci krili veliku tajnu

SVAKI DAN JE MEDENI MESEC

Zbog života na relaciji Novi Pazar - Beograd mladenci nisu stigli ni da razmišljaju o odlasku na medni mesec.

- Za ovu godinu koliko smo zajedno konstantno smo imali neke aktivnosti: rođendane, svadbe, rođenja, krštenja. Dva puta smo se selili, non-stop putujemo i nismo mogli da odvojimo vreme da idemo na medeni mesec. Sad su se intenzivirale poslovne obaveze i to će opet morati da sačeka. Bitno nam je da sredimo životni prostor tako da u njemu funkcionišemo maksimalno dobro. Oboje smo hedonisti, volimo lepe stvari i važan nam je komfor, pa sve radimo kako bismo napravili mesto gde ćemo uživati kao da nam je svaki dan medeni mesec.

Pored toga što su s vremenom uvideli da imaju mnogo sličnosti, Katarina i Đorđe su saglasni u jednoj veoma bitnoj stvari - žele da ostare zajedno i da stvore veliku porodicu.

- Đorđe i ja smo u čitavu priču ušli kao deca u neku igru, i sada nema nazad. Sazrevamo, uklapamo se, učimo jedno o drugom. Iako smo preskočili fazu zaljubljenosti koja sledi posle prvih izlazaka, odmah je bilo jasno da smo naklonjeni sličnim stvarima, da imamo gotovo identične poglede na život. Dopadaju nam se ista muzika, knjige, filmovi. Oboje volimo prirodu, aktivni smo, pomalo avanturisti. Još uvek nismo stigli da iznerviramo jedno drugo zbog nečega, ali i dalje usklađujemo naše senzibilitete, tempo, načine života. Ipak, ono što je najvažnije jeste da se naše vizije budućnosti poklapaju. Saglasni smo u tome da želimo decu, ali kasnije, odnosno da prvo treba malo da proživimo sami.

Maja Gašić

Autor