Milica Janevski

Milica Janevski pala prijemni, prala čaše da preživi, a onda uložila poslednji dinar i postala omiljena glumica

Autor:

18.04.2024 17:56

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Karijera Milice Janevski nešto je na čemu je ona godinama temeljno radila iako nama deluje da je postala popularna "preko noći"



Karijera Milice Janevski poslednjih godina ide samo uzlaznom putanjom jer glumica briljira u svakoj novoj ulozi.

Iako mnogima deluje da je popularnost stigla "preko noći", istina je potpuno drugačija.

Marija Mladjen/ATAImages

 

Iza nje su godine rada u pozorištima širom Srbije, u somborskom je provela više od tri godine kada je poželela da postane slobodni umetnik bez ideje šta će joj to doneti.

Ipak, pokazalo se to kao prava odluka jer je prelaskom u Beograd karijera Milice Janevski krenula uzlaznom putanjom, pa je tako sa svakom novom ulogom sve bolja.

Svi smo je zavoleli u ulozi javne tužiteljke Ane Baste u HBO seriji "Deca zla", ono što nismo znali jeste anegdota koja ju je pratila tokom kastinga za ulogu:

- Išla sam na regularan kasting i sećam se da u tom periodu nisam imala novca kod sebe. Poslednje pare koje sam imala potrošila sam da kupim sebi jedno odelo koje je podsećalo na odela koje nose zamenice javnog tužioca i rekla sam sebi: "Ja ću ovu ulogu dobiti kako otvorim vrata produkcije"’. I tako je bilo - priseća se glumica.

Karijera Milice Janevski je onakva baš kakvu je priželjkivala

Iako je veoma mlada, iza nje su brojna priznanja i nagrade, o njenom talentu nepotrebno je pričati, a ono što je još jedna zanimljivost vezana za njen razvojni put jeste momenat upisa na fakultet.

Kako je istakla u jednom intervjuu, dvoumila se između DIF-a i FDU, jer su joj svi osim majke u kući sportisti: 

- Bilo je prirodno da i ja krenem stopama oca i brata jer sam majstor i džudoa i karatea, rasla sam u toj borilačkoj filozofiji.

Antonio Anhel / Ata images

 

- Spremala sam prijemni za oba fakulteta. I onda sam u jednom trenutku osetila da ne želim da budem u sali, nego na sceni - rekla je dramska umetnica.

Međutim, Milica glumu nije upisala iz prvog puta. Nakon neuspešnog prijemnog ispita vratila se u rodno Valjevo i počela da zarađuje kao i većina mladih - tako što je prala čaše po kafićima.

Pročitajte Futa pogledao film "Nedelja" - Evo šta je imao da kaže na račun glumice koja se našla u ulozi pokojne Marine

- Nisam primljena ni u Beogradu na FDU, a ni na Akademiju u Novom Sadu, gde sam ušla u uži izbor. Vratila sam se u Valjevo i radila u kafiću godinu dana, prala čaše i čekala sledeću priliku. I to je bilo to.

U Beogradu opet nisam prošla, ali zato sam položila prijemni u Novom Sadu i ušla u klasu glumice Jasne Đuričić.

Bila sam presrećena što sam baš njen student jer ona je, po mom mišljenju, jedan od naših najboljih profesora - rekla je Milica.

Komentari. (0)

Loading