Endi Rodik

12 godina po završetku karijere Endi Rodik otvorio dušu o borbi sa rakom

Autor:

13.05.2024 20:30

Foto: Photo by Jeff Gross/Getty Images

Foto: Photo by Jeff Gross/Getty Images

Endi Rodik rak je imao nakon završetka karijere, evo kako se danas oseća



Legendarni Endi Rodik u najnovijoj epizodi svog podkasta „Served“ progovorio je o borbi sa rakom.

Američki teniski as saopštio je svojim fanovima da mu je nakon završetka karijere dijagnostikovan rak kože i otkrio kroz šta je sve prošao.

Endi Rodik rak je pobedio, ali i dalje redovno ide na preglede i tretmane.

Teniser čije je lice bilo vidno upaljeno i crveno, na početku podkasta je rekao: „Imao sam čudno jutro, pa ću sada da uradim opšti PSA. To može biti pomalo dosadno za neke od vas, ali mislim da to treba reći.

Borio sam se sa raznim tipovima kožnog kancera otkako sam prestao da igram. Imao sam tumorsku ćeliju uklonjenu sa usne, to je bilo pre otprilike pet ili šest godina, ali nikad o tome nisam pričao.

Jutros sam išao na laserski tretman, zato vama koji sve ovo gledate preko Jutjuba deluje kao da sam došao iz tuče – izjavio je Rodik, pa dodao:

Pročitajte Novak Đoković pogođen flašom u glavu, srušio se istog momenta, hitno prebačen u ambulantu (video)

- Nezgodno je. Neću da ulazim sada u priču „zašto ja“, jer ništa nije pogrešno. Sve je u redu, samo koristite kremu za sunce. Pogotovo za decu, ako su još teniseri.

Problem se neće možda pojaviti kada imaju osam godina, ali hoće kada su odrasli i ako imaju 38. Stekao sam naviku da idem na provere s vremena na vreme. U ovom trenutku, sve je u redu.

Stavite kremu za sunčanje širokog spektra koja filtrira i UVA i UVB zrake i ima SPF od 15 ili više pre nego što izađete napolje - dodajući da ga treba ponovo nanositi tokom dana, kao i da obavezno proverite datume isteka, posavetovao je teniser, a obožavaoci su bili zadivljeni kako je Endi Rodik rak hrabro izneo.

Podsetimo, Rodik je nekada bio najbolji igrač planete. Do prve pozicije na ATP listi došao je 3. novembra 2003. godine, a svoj poslednji meč odigrao je 2012. godine kada ga je u četvrtom kolu pobedio Huan Martin del Potro.

Komentari. (0)

Loading