Evrovizija

Srbija odustaje od Evrovizije? Olivera Kovačević: Takmičenje je pokazalo

Autor:

17.05.2024 12:59

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Takmičenje za Pesmu Evrovizije pokazalo je da li Srbija nastavlja da učestvuje



Takmičenje za Pesmu Evrovizije 2024. završeno je pobedom Švajcarske. Nemo je pesmom "The Code" zauzeo prvo mesto, dok se naša predstavnica Teya Dora plasirala na 17. mesto. 

Profimedia

 

Drugo mesto je zauzeo Baby Lasagna iz Hrvatske sa numerom „Rim Tim Tagi Dim”, a treće Aljona i Džeri iz Ukrajine sa pesmom „Teresa & Maria”.

- Teya Dora je lepo predstavljala Srbiju. Pesma „Ramonda" je bila odlična i zahtevala je takav nastup. Mi smo voleli da pobedimo, jer svi volimo da pobedimo, ali... Strašno nam nedostaju zemlje iz regiona.

Pročitajte Ovo je konačna odluka - Olivera Kovačević progovorila o diskvalifikaciji Breskvice sa Pesme za Evroviziju

Nedostaju nam Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Severna Makedonija. Ne znam da li ste primetili koliko se Baby Lasagna radovao kad je Teya Dora prošla u finale. To su lepe poruke i stvari. 

Da mi možemo lepo da komuniciramo. Evrovizija nam ostavlja prostor za to - istakla je naša supervizorka Olivera Kovečević za Kurir

Antonio Ahel/ATAImages

 

Olivera je otkrila i ko joj je bio favorit.

- Dopao mi se pobednički nastup, ali sam navijala za Baby Lasagnu. Želela sam da pobedi Teya Dora, naravno, ali koplja su se lomila između Hrvatske i Švajcarske.

Baby Lasagna je simpatičan mladić, ima lepe manire i dobre poruke. Nemo je pokazao virtuoznost u pevanju. Mi smo svi gledali u onaj tanjir i pitali se kako se okreće. On je zadivio sve i zasluženo je pobedio.

Da li Srbija odustaje od takmičenja za Pesmu Evrovizije 2025. Olivera nije krila. 

- Evrovizija nam pokazuje u kom pravcu je svet iskoračio. Odgovara na pitanje šta je to što mladi vole, a mi ne vidimo. Prema tome, izuzetno je važno što smo mi na tom takmičenju.

Dakle, od odustajanja od Evrovizije nema ništa.

Antonio Ahel/ATAImages

 

 

Komentari. (2)

Loading
Peter

18.05.2024 18:14

Netreba napustati evroviziji vec treba napustiti i eliminisati Oliveru Kovacevic jer ona nas srozava izborom budalastih pesama ona nema pojma kako odabrati pesmu a i uopste njen dolazak na funkcije RTSa je njena laz kao da je pokojni Tijanic nju trazio kao strucnjaka a ona pojma nema na televiziji

Zbunjeni

20.05.2024 04:22

Prvi put mi se dopao neki ,,Palmin" komentar,da treba napustiti Evroviziju,ovo više nema veze sa muzikom ovo je parada izopačenosti.